Tilastojen perusteella on jopa hieman hämmentävää, että Leijonat ei voittanut Venäjän MM-turnauksessa kultaa.
Jääkiekon MM-kisojen kahdesta parhaasta joukkueesta ei jää mitään epäselvää myöskään tilastonikkaroinnin perusteella.
Suomi on eliittiluokkaa maalinteon tehokkuudessa, ylivoimalla, alivoimalla ja maalivahtien torjuntaprosentissa. Lisäksi Leijonat otti todella vähän jäähyjä.
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.
Suomi on näissä kaikissa tilastoissa vähintään toiseksi paras ja kolme kertaa ykkönen. Kanada on Suomea parempi vain alivoimalla, mutta erot ovat hyvin pieniä. Ja kuten tiedetään: tilastot eivät iske maaleja MM-finaalissa.
Leijonien tilastossa huima yksityiskohta
Leijonat laukoi turnauksessa yhteensä 258 kertaa, joista maaliin upposi 37 kutia. Maalien määrä suhteessa vetoihin oli turnauksen paras, 14,34. Kanadalla vastaava luku on 14,15.
Lähes käsittämätöntä on se, että Leijonat päästi kymmenessä ottelussa vain kymmenen maalia eli keskimäärin vaivaisen yhden per ottelu. Kanada päästi tosin vain yhden maalin Suomea enemmän.
Ylivoimalla Suomi oli turnauksen toiseksi paras. Kärkipaikan vei huiman ykköskenttänsä siivittämänä Tanska. Kolmanneksi ylsi yllättäen Kazakstan, ja Kanada jätettiin neljänneksi.
Leijonat pääsi turnauksen aikana ylivoimalle 41 kertaa ja verkko heilui 12 rysän edestä. Onnistumisprosentti oli 29,27, Tanskalla 34,38.
Vaahteranlehden alivoima valttia
Parhaiden alivoimajoukkueiden kolmen kärki menee Kanadalle, Suomelle ja Ruotsille. Kanada joutui alivoimalle 29 kertaa, mutta vain kaksi kertaa vastustaja onnistui tekemään maalin.
Suomella alivoimia oli saman verran, mutta kiekko livahti maaliin kerran enemmän kuin maailmanmestarilla. Kanadan ylivoimien tappoprosentti on 93,10, Suomen 89,66 ja Ruotsin 86,49.
Leijonien maalivahtitilanne herätti ennen turnausta kysymyksiä, mutta mitä vielä. Juuse Saros hoiti upeasti kakkoshevosen roolin pelaamalla kaksi ottelua torjuntaprosentilla 100.
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.
Mikko Koskinen puolestaan valittiin turnauksen parhaaksi torjujaksi, eikä suotta. Kaksimetrinen maalivahtikolossi pelasi läpi turnauksen varmasti ja oli ylivoimaisesti parhaita pelaajia Venäjä-välierässä ja finaalissa Kanadaa vastaan.
Koskisen torjuntaprosentti 94,67 oli selkeistä ykkösmaalivahdeista turnauksen paras. Kanadan Cam Talbot horjui alkulohkon päätöspelissä Suomea vastaan, mutta ryhdistäytyi kuolemanotteluissa. Edmonton Oilersin miehen torjuntaprosentti oli 94,01, ja Tanskan erinomaisesti pelanneen Sebastian Dahmin 93,55.
Leijonat poissa penkiltä
Tilastot todistavat myös sen, että Leijonat pelasi Venäjällä erittäin kurinalaisesti. Suomailaset istuivat yhdessä Slovakian kanssa vähiten jäähypenkillä koko turnauksessa, 66 minuutin verran.
Rangaistumpia joukkueita olivat Latvia ja USA. Latvia kulutti boxia 114 minuutin ja jenkit 106 minuutin edestä.
Lähde: IIHF.com
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.