Leijonille kylmä suihku – Kanada rankaisi virheistä armotta

Maalikooste: Kanada - Suomi 7:33
Maalikooste: Kanada rankaisi armotta Leijonien virheistä. Jesse Puljujärvi tarjosi suomalaisille ilonaiheita.

Suomi koki kolmannen tappionsa jääkiekon MM-kisoissa, kun Kanada kukisti ottelua kahteen otteeseen johtaneen Leijonat maalein 5–3 Prahassa lauantaina pelatussa ottelussa.

Leijonat meni kamppailussa nopeasti jo 2–0-johtoon, kun Jesse Puljujärvi iski heti puolentoista minuutin jälkeen ja Valtteri Puustinen viimeisteli parin minuutin kuluttua ylivoimalla toisen osuman.

Jesse Puljujärvi iski heti maalin Kanadaa vastaan! 0:54
Jesse Puljujärvi iski makealla salamamaalilla Leijonat johtoon.

Kanada nousi kuitenkin jaloilleen ja nopeasti peliin mukaan. Dylan Cozenz kavensi 1–2:een reilut viisi minuuttia ennen erän loppua. Alle kahden minuutin kuluttua Leijonien maalivahti Harri Säteri hörppäsi Brandon Tanevin ohjauksen omaan maaliin mailallaan.

Videotarkistus vahvisti: Harri Säterin virhe johti Kanadan maaliin 2:14
Videotarkistus paljasti: Harri Säteri möhli kiekon omaan maaliin.

Toisessa erässä pahassa pulassa ajoittain ollut Leijonat pääsi 3–2-johtoon, kun Puljujärvi maalasi erän lopulla illan toisen osumansa. Heti perään Kanadan Bowen Byram sai ulosajon huidottuaan Puljujärveä jalkoväliin. Tilanne kääntyi kuitenkin Kanadan 3–3-tasoitusmaaliksi, kun Owen Power hyödynsi nopeasti tulleen paikan.

Jesse Puljujärvi liekeissä! Toinen maali Kanadaa vastaan 1:00
Jesse Puljujärvi vei Leijonat 3–2-johtoon toisessa erässä.

Päätöserässä Leijonille sattui omalla alueella paha merkkausvirhe, josta Brandon Hagel pamautti maalin edestä 4–3-osuman. Päätösminuutilla Dawson Mercer iski päätöslukemat 5–3 tyhjään maaliin.

Suomi jatkaa kisaurakkaansa maanantaina pelattavalla ottelulla Tanskaa vastaan. Tiistaina edessä on lohkovaiheen päätöspeli Sveitsiä vastaan. Leijonat pelaa näissä otteluissa elintärkeistä pisteistä pudotuspelivaiheeseen pääsemisen kannalta. Tällä hetkellä Suomi on lohkonsa neljäntenä vain pisteen Tanskaa edellä.

Tästä Puljujärvi raivostui – Kanadan pelaajalta likainen teko 3:45
Jesse Puljujärvi likaisen tempun kohteena – Kanadalainen lähti suihkuun.