Sokkitulos! Kanada romahti pahasti MM-kisoissa

Jääkiekon MM-kisojen ottelua Itävaltaa vastaan mielin määrin hallinnut Kanada hukkasi päätöserän aikana viiden maalin johtonsa. Vaahteranlehdet veivät kamppailun kuitenkin jatkoajalla maalein 7–6.

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Kanada meni reilut kaksi minuuttia ennen toisen erän loppua jo 6–1-johtoon Pierre-Luc Dubois’n maalilla.

Itävalta kuitenkin aloitti kirinsä pian kolmannen erän alussa Benjamin Baumgartnerin ja Peter Schneiderin osumilla. Alle kymmenen minuuttia ennen loppua Itävalta tuli jo kahden maalin päähän, mutta vielä isompi paukku oli edessä.

Schneiderin illan toisen osuman jälkeen Itävalta jysäytti päätösminuutilla ilman maalivahtia pelaten 6–6-tasoituksen. Marco Rossin osumasta oli loppusummeriin aikaa enää 49 sekuntia.

Sokkihoidon jälkeen Kanada hoiti kaksi pistettä jatkoajalla tylyyn tyyliin. John Tavares luisteli keskeltä sisään, teki pienen vartaloharhautuksen ja laukoi vain 15 sekunnin jälkeen 7–6-ratkaisumaalin.

Juttu jatkuu videon alla.

Kanadan MM-joukkueen kopissa sarkasmia ilmassa hämmentävän Itävalta-voiton jälkeen 0:30
Kanadan MM-joukkueen kopissa sarkasmia ilmassa hämmentävän Itävalta-voiton jälkeen.

18-vuotias supertähti Connor Bedard iski 5–1-osumallaan jo MM-turnauksen viidennen maalinsa. Hän nousi jakamaan kisojen maalipörssin kärkisijaa Suomen Oliver Kapasen kanssa.

Itävalta kohtaa seuraavaksi Suomen torstaina pelattavassa ottelussa. Kanada odottaa Leijonia vastustajakseen lauantai-iltana.