Lentoyhtiö muistutti työntekijöiksi haluavia alusvaatteiden käytöstä

Yhdysvaltalainen Delta Air Lines lähetti työntekijäkandidaateilleen ohjeet, joissa muistutettiin muun muassa alusvaatteiden käytöstä työhaastattelukierroksella.

Yhdysvaltalainen lentoyhtiö Delta Air Lines muistutti tulevaa lentohenkilökuntaansa alusvaatteiden käytöstä. Lentoyhtiön lähettämästä muistiosta, uutisoivat muun muassa Business Insider ja New York Post.

Lentoyhtiö lähetti ohjeet uusiksi työntekijöiksi halajaville henkilöille näiden viimeisimmällä haastattelukierroksella.

Business Insider kertoo, että dokumentti vuoti alun perin julkisuuteen matkasivusto Paddle Your Own Kanoo -kautta. Julki vuotaneessa kaksisivuisessa dokumentissa kerrottiin yksityiskohtaiseksi, millaisia ovat yhtiön ulkonäkövaatimukset haastatteluprosessia varten. 

Dokumentissa muistutettiin haastatteluihin osallistuvia työntekijäkandidaatteja muun muassa alusvaatteiden käytöstä sekä siitä, ettei valittujen alusvaatteiden sovi vilkkua.

– Ollaksemme avoimia ja selkeitä kaikille mahdollisille ehdokkaillemme kannustamme ihmisiä "pukeutumaan menestystä varten" ja antamaan loistavan ensivaikutelman, kun he haluavat liittyä lentoemäntien ja stuerttien riveihin, Deltan edustaja perusteli uudistunutta ohjekirjoa Business Insiderille. 

Näin tulevaa henkilökuntaa ohjeistetaan

Dokumentissa todettiin haastatteluihin osallistuvien vaatetuksesta muun muassa seuraavaa:

  • Asianmukaisia alusvaatteita pitää käyttää, mutta ne eivät saa olla näkyvissä.
  • Vaatetuksen tulee olla ammattimainen ja istua kunnolla.
  • Mekkojen ja hameiden tulisi ulottua polven korkeudelle tai polvien alle.

Lisäksi urheilullisia kenkiä ei sallita, ja kauluspaitojen kanssa tulee käyttää solmiota. Hiusten tulee olla luonnollisen väriset, ei selkeitä raitoja tai epäluonnollisia sävyjä. Kynsien tulee olla puhtaat, siistityt ja saman väriset. Ei neon-värejä tai glitteriä esimerkiksi.

Haastattelupäivänä ei sallita myöskään kiroilua, purkan jauhamista tai puhelimien tai korvakuulokkeiden käyttöä.

Dokumentissa huomautetaan, että matkustamohenkilökunta "viettää suurimman osan ajastaan asiakkaiden kanssa, ja he ovat lentoyhtiön kasvot".  Tämän vuoksi yhtiö on päivittänyt ulkonäkövaatimuksiaan haastatteluprosessiin, harjoitteluun ja työpaikalle matkustamoon.

Katso myös: Oletko ostamassa alusvaatteita? Muista tämä

Alusvaatteita ostamassa? Älä haksahda yleiseen kokovirheeseen:"Ihmiset tuijottavat kuin pyhää jumalaa..." 1:21
Älä sorru yleiseen virheeseen alusvaateostoksilla.

Lue myös:

    Uusimmat