Lewis Hamiltonin epäilykset Mercedeksen hänelle luomaa rengastaktiikkaa kohtaan kertovat tallipäällikkö Toto Wolffille, että tiimissä on petrattavaa sisäisessä kommunikaatiossaan.
Pääkuvan video: Ärtynyt Lewis Hamilton käytti jo Kimi Räikkösen -henkistä vastausta, kun hän tuhahteli takaisin kisainsinöörilleen tiimiradiossa kesken Turkin GP:n.
Hamilton ei uskonut Mercedeksen hänelle antamia varoituksia välikelin renkaiden kunnosta Turkin F1-kisassa. Britti pysytteli radalla, kunnes tuli liian myöhään varikkokäynnille. Hän putosi kolmossijalta kisan viidenneksi.
LUE MYÖS: Lewis Hamilton hämmästyi kuultuaan vastustajan tempusta – ei kuitenkaan tiennyt, kuinka lähellä täystuhoa tämä oli
Kuski oli tiukasti sitä mieltä, että hän olisi päässyt maaliin asti pahasti kuluneilla välikelin renkaillaan, mutta talli oli eri mieltä. Toto Wolff myöntää puutteen tiedonkulussa.
– Meidän täytyy minusta tehdä töitä kommunikaatiomme kanssa, jotta voimme luottaa toisiimme ja pystyä kertomaan, mihin tähtäämme, Wolff sanoi lehdistötilaisuudessaan kisan jälkeen.
Wolffin mukaan kuskille ei lauota yli 300 kilometrin tuntivauhdissa asioita, joita ei ole ensin punnittu hankitun tiedon valossa. Silti viesti ei aina tunnu menevän perille.
– Olemme kuitenkin olleet yhdessä kahdeksan vuotta, ja meillä on tarpeeksi paksu nahka sille, että kuski on autossa turhautuneena, mutta ymmärtää kuitenkin tilanteen myöhemmin.
– Se on erittäin vaikeaa, koska kommunikaation täytyy olla soljuvaa molempiin suuntiin, ja se on erittäin tärkeää. Kuski on radalla olennainen sensori, jonka täytyy kertoa sinulle pidon tasosta, Wolff totesi.
Juttu jatkuu videon alla.
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.
LUE MYÖS: Valtteri Bottaksen voittotyyli nosti epäilykset esiin – Red Bull vaatii tutkintaa Mercedeksen hämmentävästä vauhdista
Tässä on Wolffin mukaan myös ongelmia, sillä kuski ei aina välttämättä usko sitä, mitä tiimi näkee muiden kuskien osalta esimerkiksi renkaiden kunnosta.
– Kuski ei näe itseään suhteessa muihin kuljettajiin ja heidän suorituskykyynsä
– Sitä tiedonkulkua meidän täytyy työstää, koska meille on tullut myös niitä, mitä Lewis kutsuu "neronleimauksiksi", Wolff pohtii.