- Taikina:
- 5 dl vettä
- 1 pss kuivahiivaa
- 2 tl sokeria
- 2 tl suolaa
- 2 rkl öljyä
- 11 dl jauhoja + hieman leivontaan
Lämmitä vesi oikean lämpöiseksi ja sekoita siihen suola, sokeri sekä pussillinen kuivahiivaa. Vatkaa jauhot veteen desilitra kerrallaan ja lisää lopuksi öljy. Vaivaa taikinaa kulhossa muutama minuutti kunnes siitä muodostuu kimmoisa iso pallo. Peitä liinalla ja nosta lämpimään ja vedottomaan paikkaan kohoamaan. Valmista seuraavaksi täyte.
- Täyte:
- 2 sipulia pieneksi silputtuna
- 3 valkosipulinkynttä pieneksi hienonnettuna
- 200 g naudanjauhelihaa
- 400 g sikanautajauhelihaa
- 1 rkl öljyä paistamiseen
- teelusikallinen maustepippuria
- mustapippuria ja suolaa
- 1 dl puuroriisiä (keitettynä ohjeen mukaan)
- n. 1,5 l friteerausöljyä
- Lihapiirakoiden väliin:
- kurkkusalaattia
- keitettyjä kananmunia viipaleina
- sinappia, ketsuppia
- savupalvia tai muuta kinkkua
Kuullota sipulit öljyssä, lisää jauhelihat ja paista kunnes seos on ruskistunut. Mausta ja nosta jäähtymään. Sekoita puuroriisi lihaseokseen ja tarkista suolan määrä. Kun taikina on kohonnut kauniisti kaksinkertaiseksi, nosta se jauhotetulle pöydälle ja painele kämmenillä taikinasta kuplat pois. Tarvitset piiraiden leikkaamista varten pyöreän stanssin tai halkaisijaltaan n.13 cm kulhon. Lisäksi tarvitset kaulimen: paras on puikulan mallinen piiraskaulin.
Kauli taikinaa itsestäsi kauimpana olevasta reunasta poispäin, taikinasta venyy työpöydälle noin 15 cm leveä ja hieman tätä pidempi, 5 mm paksu taikinalevy. Laita levyn keskelle pari ruokalusikallista jauhelihatäytettä ja käännä levyn uloin reuna itseesi päin täytteen päälle. Näin saat muhkeampia ja pyöreämpiä lihapiirakoita. Nosta leikatut piiraat liinan alle nousemaan ja lepäämään. Jatka taikinan työstämistä tällä tavalla kunnes kaikki taikina on käytetty.
Kuumenna öljy kattilassa, wokissa tai friteerauskeittimessä 180 asteiseksi. Uppopaista lihapiirakat pari kolme piirasta kerrallaan molemmin puolin ja nosta talouspaperin päälle jäähtymään. Peitä valmiit piiraat vielä kangasliinalla niin ne pehmenevät sopiviksi ennen herkuttelua!
Vety: Halkaistu lihapiirakka täytetään kinkulla, kananmunan viipaleilla, kurkkusalaatilla, ketsupilla ja sinapilla.
Atomi: Halkaistu lihapiirakka täytetään kinkulla tai kananmunalla, kurkkusalaatilla, ketsupilla ja sinapilla.
Uusimmat
-
14:14
Poliisi ampui miestä Tampereella – Syyttäjälaitokselta lisätietoa
-
14:11
HIFK näytti yllätyshankinnalle ovea
-
13:54
Jenni Alexandrovan poika 15 vuotta – suloiset lapsuuskuvat julki
-
13:50
Suomen perinneruoka säikäytti NHL-tähden – "Se oli hämmentävää"
-
13:44
Suora lähetys pian: Stubb kertoo, mitä puhunut Kiinan kanssa Venäjästä ja Pohjois-Koreasta
-
13:38
Syy suomalaiskauppojen salaattisekasortoon selvisi: "On tämä sellainen saakelin show"
-
13:38
Järisyttäviä kulissipaljastuksia: Näin varma Vinicius Junior oli Ballon d'Orin voitosta
-
13:30
Poliisi tutkii: Taksikuski ryösti asiakkaan, pahoinpiteli ja ajoi päältä Vantaalla – epäilty yhä karussa
-
13:07
Virolta nootti Venäjälle
-
13:02
Uusi yritys: Tuskaiselta Ilvekseltä taas peliliike SM-liigassa
-
13:01
Venäjä ärähti Suomen takavarikoista – Kreml uhkailee oikeustoimilla
-
12:33
Kuulapyssyn kanssa liikkunut mies aiheutti poliisitehtävän Oulussa
-
12:24
Terrafame aloittaa muutosneuvottelut – koskevat yli 800 työntekijää
-
12:17
Kertoivatko Leijonien valinnat totuuden Liigasta? Antti Pennanen löi pöytään kovia lukemia
-
12:12
Vaasan Sport isossa ahdingossa: "Tarvitaan puoli miljoonaa euroa"
-
12:10
Stubbilta heti suora viesti Kiinalle – Xi nosti esiin yllättävän asian suomalaisista
-
12:04
Helsingin hovioikeus kumosi Kulmunin entisen avustajan petostuomion
-
11:55
Anna Puu ja Jukka Immonen viettivät merkkipäiväänsä – artisti jakoi herttaisen postauksen: "Joka päivä valitsen sinut"
-
11:53
Kysely: Suomen venäjänkielisistä yli joka kymmenes hyväksyy Venäjän sotatoimet Ukrainassa – lähes puolet kieltäytyi vastaamasta
-
11:46
Joukkoliikenteen lipunhintoihin reilu korotus Helsingin seudulla
-
Lataa lisää