SM-liiga rankaisi Pelicansia Iida Vainio -kohusta: "Provosoinut vastustajan pelaajaa"

Jussi Tapola kiitteli vastustajan pelaajat ja valmennuksen: "Organisaatiosta en sano mitään" 1:51
Tapparan mestarivalmentaja Jussi Tapola latasi piikin Pelicansille ratkaisun jälkeen: "Organisaatiosta en sano mitään"

SM-liigan hallitus on rankaissut Lahden Pelicansia sakoilla finaaliottelussa tapahtuneesta tempauksesta. Hallin videonäytöllä esiteltiin henkilöä Liigan mukaan provosointitarkoituksessa.

SM-liigan hallitus on päättänyt mätkäistä sakot Pelicansille finaalisarjassa Tapparaa vastaan sattuneesta tempauksesta. Seura esitteli katsomossa istunutta Iida Vainiota useampaan otteeseen videotaululla.

Sosiaalisessa mediassa tunnettu Vainio on kertonut tehneensä rikosilmoituksen Tapparan pelaajasta, ja tapaus on edennyt esitutkintaan. Vainion näyttäminen videotaululla on tulkittu Tappara-pelaajan provosointiyritykseksi.

Sakkorangaistuksen suuruutta ei ole kerrottu.

– Kilpailusääntöjen kohdan 15. Videotaulu ja sen käyttö mukaan tapahtuma-areenan videotaululla näytettävää kuvaa ei saa käyttää provosoimaan esimerkiksi vastustajaa tai erotuomaria. Liigan hallituksen näkemyksen mukaan Pelicansin toiminta rikkoi tätä sääntöä: Pelicans on kyseisessä ottelussa provosoinut vastustajan pelaajaa videotaulua hyödyntämällä, Liiga kertoi tiedotteessaan.

Liigan päätöksen taustalla on kilpailusääntöjen kohta 15, jossa todetaan seuraavaa:

”Videotaululla on ottelun aikana ensisijaisesti esitettävä live-kuvaa. Videotaululla esitettävän mainonnan tai muun informaation on oltava hyvän maun mukaista. Liigalla on oikeus määrätä mikä tahansa videolla esitettävä materiaali poistettavaksi. Videotaulua tulee aktiivisesti käyttää myös ottelutunnelman kohottamiseen. Videotaululla näytettävää kuvaa ei saa käyttää provosoivaan käyttöön, esim. vastustajaa tai tuomaria kohtaan.”

Lue myös:

    Uusimmat