Lionel Messi rikkoi ennätyksen

Jalkapallon Etelä-Amerikan mestaruusturnaus Copa America lähti liikkeelle Suomen aikaan perjantain vastaisena yönä. Avausottelussa Lionel Messin tähdittämä Argentiina kaatoi Kanadan 2–0.

Messi (Inter Miami) kirjoitti ottelussa historiaa, kun hän oli mukana Argentiinan avauskokoonpanossa. Messi, 36, pelasi uransa 35. Copa America -ottelun, mikä on uusi ennätys.

Messi jakoi aiemmin ykköspaikkaa yhdessä legendaarisen chileläismaalivahdin Sergio Livingstonen kanssa.

Copa American hallitseva mestari Argentiina joutui koville muun muassa Bayern Münchenin laitapuolustajan Alphonso Daviesin tähdittämää Kanadaa vastaan.

– Kanada oli todella fyysinen. Erityisesti avausjaksolla missään ei ollut oikein tilaa. Peli oli erittäin intensiivistä. Petrasimme kuitenkin toisella jaksolla, Messi totesi ottelun jälkeen Foxille.

Argentiinan maaleista vastasivat Manchester Cityn hyökkääjä Julian Alvarez (49. minuutti) ja Messin syötöstä osunut Inter-kärki Lautaro Martinez (88.).

Argentiina kohtaa alkulohkossa Kanadan lisäksi Perun ja Chilen. Edelliskisojen finaalissa tappion kärsinyt Brasilia on puolestaan samassa lohkossa Paraguay'n, Kolumbian ja Costa Rican kanssa.