Lionel Messi vihjaisi "viimeisistä taisteluista" – johdatti Argentiinan finaaliin

Lionel Messi onnistui maalinteossa – Argentiina Copa American finaaliin 2:24
Lionel Messi johdatti maalillaan Argentiinan Copa American finaaliin 2-0-voitolla Kanadasta.

Argentiina kukisti jalkapallon Copa American yllättäjän Kanadan maalein 2–0 ja eteni turnauksen finaaliin. Lionel Messi onnistui maalinteossa.

Copa American 15-kertainen voittaja kohtaa sunnuntain loppuottelussa Floridassa joko Uruguayn tai Kolumbian.

New Jerseyn osavaltiossa pelatussa välierässä Argentiina meni johtoon 22. minuutilla Julian Alvarezin murtauduttua maalintekoon. Messillä oli tilaisuus maalintekoon juuri ennen taukoa, mutta laukaus viuhui ohi.

Kanada kävi vielä jakson lisäajalla lähellä tasoitusta. Toisen jakson alkupuolella Messi onnistui ohjaamaan Enzo Fernandezin vedon maaliin ja päästi osumallaan Argentiinan kahden maalin karkumatkalle.

Maali oli Messille jo 109:s Argentiinan paidassa. Se nosti hänet Iranin Ali Daein ohi yksin kaikkien aikojen maaottelutilaston kakkospaikalle. Edellä on vain Cristiano Ronaldo, joka on tehnyt Portugalille 130 osumaa.

Argentiinalle paikka Copa American finaalissa on jo kuudes viimeisen kahdeksan turnauksen aikana. Se saattaa olla myös viimeinen tilaisuus nähdä esimerkiksi Messi, Angel Di Maria ja Nicolas Otamendi juhlimassa yhdessä mestaruutta.

– Nautitaan siitä, mitä saamme kokea maajoukkueena ja ryhmänä, Messi vihjaisi ottelun jälkeen.

– Elän tätä niin kuin olen elänyt koko ajan viime aikoina: nautin siitä todella paljon ja tiedostan, kun ”Fideo” (Di Maria) ja ”Ota”, että nämä ovat viimeisiä taisteluita.

Vuoden 2026 MM-kisoja yhdessä Yhdysvaltojen ja Meksikon kanssa isännöivälle Kanadalle esitys maailmanrankingin ykköstä vastaan oli rohkaiseva. Joukkue voitti alkulohkossa Perun ja pelasi maalittoman tasapelin Chileä vastaan. Puolivälierässä se kaatoi Venezuelan rangaistuspotkuilla.