Lisa päätti viisikymppisenä treenata itsensä kuntoon: "Kehoni voi jatkaa, vaikka mieleni haluaa minun lopettavan"

KuvituskuvatoisenkuvanlähdePrevention
Kuvituskuva Colourbox, toisen kuvan lähde Prevention.COLOURBOX, toisen kuvan lähde Prevention
Julkaistu 07.12.2017 07:49

MTV LIFESTYLE

Vuonna 2016 Lisa lopetti kuntosalilla käymisen ja liittyi fitness-liikuntaryhmään. Se muutti hänen elämänsä lopullisesti. 

Vasta jäädessään eläkkeelle Lisa Klitz tajusi, että oli unohtanut huolehtia itsestään. Kiireisen elämänsä pyörteissä nyt 50-vuotias Klitz oli unohtanut liikkumisen. Hän hoiti perhettä, harrastuksia ja ajoittain stressaavaa työtä, mikä kaikki vaikutti hänen terveyteensä.

– Suurinta osaa elämästäni en koskaan ollut niin sanotusti ”epäterve”, mutta en koskaan tehnyt paljoa hyvinvointini eteen lukuun ottamatta toimiston jokavuotista viiden kilometrin juoksua (sen kävelin ja hölkkäsin hitaasti), Klitz kertoi Prevention-sivustolle.

Muutamaa vuotta ennen 50-vuotispäiväänsä Klitz joutui kolesterolilääkitykselle. Hän sairastui suolistosairauteen ja hänelle asennettiin avanne kolmeksi kuukaudeksi. Kun avanne poistettiin, Klitzille jäi vain arpi – joka ahdisti häntä valtavasti.

Lue myös: Kirsi laihdutti parissa vuodessa yli 50 kiloa: "Elämä on muuttunut täysin erilaiseksi ja niin paljon paremmaksi"

– Se merkkasi vatsani ja kylkeni, se arpi oli kuin napakymppi kehoni ”ongelma-alueilla”, hän kuvaa.

Lääkärin mukaan vatsaa voisi korjata leikkauksella. Klitz kuitenkin halusi jotakin muuta: hän halusi muuttaa elämänsä.  

"Jokainen saavutukseni oli ensimmäinen"

Klitz hankki personal trainerin ja treenasi sukulaispoikansa kanssa. Hän laihtui ja kiinteytyi ja juoksi puolimaratonin vuonna 2015 aikaan 2:42:44. Juokseminen kuitenkin rasitit hänen polviaan, joten hän ei aio jatkaa juoksua.

– Yksi etu siinä, että aloitin liikkumisen viisikymppisenä, on, että jokainen saavutukseni oli ensimmäinen. En verrannut juoksuaikojani aikoihin 20-, 30-, tai 40-vuotiaana. Jokainen treeni oli henkilökohtainen paras suoritus, mikä oli todella rohkaisevaa ja on pitänyt minut motivoituneena, Klitz kuvaa.

Menestyksestä huolimatta hän ei kuitenkaan kokenut liikunnan hurmaa kuntosalilla tai juostessaan – itse asiassa treenit tuntuivat hieman tylsiltä. Vuonna 2016 Klitz lopetti kuntosalilla käymisen ja liittyi fitness-liikuntaryhmään.

Kun ryhmä julkaisi liikuntahaasteen, jonka tavoite oli käydä kolmella tunnilla viikossa, Klitz päätti ottaa osaa – huolimatta siitä, ettei ehkä voisikaan antaa kaikkeaan jokaisella tunnilla.

– Haaste keskittyi myös oikeaan tankkaamiseen ja korosti prosessoimattomien ruokien syömistä. Ollakseni rehellinen, en ollut koskaan tehnyt työtä sen eteen, että eliminoisin prosessoidut ruoat dieetistäni, Klitz kuvasi.

Kuusi viikkoa myöhemmin Klitz oli kaventunut lähes kolme senttiä lanteiltaan. Hän oli saanut lihaksia aivan uudenlaisiin paikkoihin, ja myös hänen takamuksensa oli kiinteytynyt. Kiinteämpi vatsa teki vanhasta arvesta vähemmän näkyvän.

Nyt haasteesta on jo kuukausia. Klitz käy edelleen 3–4 treenitunnilla viikossa. Hän juoksee viiden kilometrin juoksuja kuukausittain.

– Olen tietoisempi siitä, mitä syön, valitsen tuoreita hedelmiä ja kasviksia, kun se on mahdollista, ja vältän prosessoituja ruokia, jotka olivat ennen (ruokavalioni) tukipilareita, Klitz kuvaa.

Klitz on nyt energisempi  ja lähtee treeneistä kotiin onnellisena. Hän käsittelee myös stressiä paremmin.

– Kun minua ei huvita mennä tunnille jonain päivänä, muistan, että jonkin tekeminen on parempaa kuin se, ettei tee mitään, joten raahaan takamukseni sinne. Ja kun saavun paikalle, tunnen innostuvani. Kun näen ihmisen vierelläni juoksumatolla tai soutulaitteella, se puskee minua yrittämään syvemmin ja treenaamaan kovemmin. Tiedän, että yhdeksän kertaa kymmenestä kehoni voi jatkaa, vaikka mieleni haluaa minun lopettavan. Vaikka oloni tuntuisi miltä, kun astelen tunnille, teen aina lopulta töitä kuin hullu.

Lähde: Prevention.com

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Tuoreimmat aiheesta

Harrastukset