Yksi uuden tiistaina myyntiin tulleen OnePlus 5T -älypuhelimen uudistuksista on kasvojentunnistus, joka on tuotu tunnistautumismenetelmänä vaihtoehdoksi taakse puhelimessa siirretyn sormenjälkilukijan rinnalle.
OnePlus 5:n ennenaikaisesti paljastuneen Android Oreo -beetapäivityksen perusteella kasvojentunnistus olisi tulossa päivityksenä myös aiempaan OnePlus 5 -puhelimeen uuden käyttöjärjestelmäversion yhteydessä – joskaan virallista varmistusta asiaan ei OnePlussalta ole saatu.
Kasvojentunnistuksen tulo päivityksenä myös OnePlus 5:lle on mahdollista, koska se hyödyntää vain etukameraa eikä esimerkiksi Applen uuden iPhone X:n tavoin erillisiä infrapuna-antureita.
OnePlus on myös kertonut sivuillaan lisää kasvojentunnistuksen toiminnasta. OnePlussan mukaan kasvojentunnistus toimii 0,4 sekunnissa ja hyödyntää 100 eri tunnistuspistettä käyttäjän kasvoista. Näitä ovat esimerkiksi silmien välinen sekä nenän ja ylemmän huulen välinen etäisyys. Tunnistus pyrkii myös vahvistamaan kyseessä olevan oikea henkilö eikä vain kuva puhelimen käyttäjästä. Tässä hyödynnetään muun muassa kolmiulotteisuuden hahmottamista.
Päivityksen myötä jatkossa kasvojentunnistus tulee myös huomioimaan yritetäänkö sitä huijata toisesta puhelimesta esitettävällä selfiellä, eli lähettääkö etukameran näkemä kohde valoa vai heijastaako se sitä muun muassa varjoja ja kirkkaita alueita analysoimalla. Lisäksi jo nykyisin kasvojentunnistus tarkkailee esimerkiksi mahdollisia näytön heijastuksia, suorakulmioisen muodon esiintymistä ja muuta. Viiden epäonnistuneen yrityksen jälkeen kasvojentunnistus myös menee pois käytöstä, ja puhelin pitää avata joko sormenjäljellä tai pääsykoodilla.
OnePlus kertoo aikovansa parantaa kasvojentunnistuksen toimintaa jatkuvilla päivityksillä.
100 erilaista tunnistuspistettä hyödyntävä OnePlussan kasvojentunnistus ei ole lähelläkään täysin turvallista. Esimerkiksi sisaret ovat onnistuneet jo avaamaan OnePlus 5T:n lukituksen sillä ongelmitta.
Tämän takia kasvojentunnistusta voi käyttää vain puhelimen lukituksen avaamiseen, ei muihin toimintoihin, kuten maksujen vahvistamiseen tai erikseen lukittuihin sovelluksiin pääsemiseksi. Ne onnistuvat vain sormenjäljellä tai pääsykoodilla.