Orpo: Hallitus valmis lisäleikkauksiin jo syksyn budjettiriihessä – "Emme voi luvata parempia aikoja"

MTV Uutiset on paikalla kokoomuksen ministeriryhmän kesäkokouksessa Rovaniemellä.

Pääministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo, että hallitus on valmis tekemään lisäsäästöjä jo syksyn budjettiriihessä. Hallitus saa syyskuun alussa pidettävään budjettiriiheen käyttöönsä valtiovarainministeriön tuoreen talousennusteen. 

– Jos se sitä vaatii, teemme lisätoimia, Orpo kommentoi medialle kokoomuksen ministeriryhmän kesäkokouksessa Rovaniemellä.

Hallitus on jo sopinut kaikkiaan yhdeksän miljardin euron säästöistä hallituskaudelle. Orpo ei luvannut suomalaisille parempia aikoja heikon taloustilanteen vuoksi.

– Ensi vuoden budjetti on koko hallituskauden tiukin säästöbudjetti. Julkinen sektori on paisunut liian suureksi meidän tuloihimme ja kantokykyymme nähden. Siksi sitä on välttämätöntä leikata, Orpo sanoi kokouksen aluksi pitämässään puheessa.

"Laitoin perheeni edelle"

Orpo kommentoi Rovaniemellä myös virkamatkansa perumisesta syntynyttä kritiikkiä.

Britanniassa järjestettiin 18. heinäkuuta Euroopan yhteisöjen kokous, johon pääministeri tyypillisesti osallistuu. Orpoa sijaisti kokouksessa tasavallan presidentti Alexander Stubb. 

Orpon mukaan järjestelyyn päädyttiin, koska sijaistamiselle ei nähty estettä, ja koska ratkaisu mahdollisti hänelle yhteisen ajan perheen kanssa. 

– Se helpotti sitä, että saatoin tehdä sen ratkaisun, jonka halusin tehdä. Laitoin perheeni edelle.

Orpon mukaan Euroopan yhteisöjen kokous ei ole EU:n virallinen kokous, joten presidentin sijaistamiselle ei nähty esteitä. 

– En näe tässä minkäänlaista lautasongelmaa, toimivaltaongelmaa.

MTV Uutisten toimittaja Maria Nykänen ja kuvaaja Aki Blomberg ovat paikalla Rovaniemellä.

Korjattu ingressistä kokouspaikaksi Tampereen sijaan Rovaniemi kello 8.56.

Lue myös:

    Uusimmat