Loputtomalta tuntunut putki katkesi Itä-Länsi-ottelussa

Lännen joukkue oli dominoinut pesäpallon naisten Itä–Länsi-otteluja yhtä kyytiä vuodesta 2010, mutta lauantaina Jyväskylän arvo-ottelussa Itä katkaisi vihdoin vastustajansa voittojen sarjan. Aika monen mutkan kautta Itä otti voittonsa 2–1 (5–4, 2–6, 2–1).

Itä näytti voittavan puhtaasti jaksoin 2–0, kun se johti toisen jakson viimeisessä vuorossa 2–0 ja taululla oli jo kaksi paloa. Veitsi kurkulla Länsi käynnisti melkoisen rummutuksen ja iski uskomattomat kuusi juoksua putkeen.

Itä sai kuitenkin koottua rivinsä kotiutuslyöntikisaan, ja räpylävirheetkin jäivät pois, joten Länsi ei viidellä yrityksellään saanut aikaiseksi kuin yhden juoksun. Idältä onnistuivat kentän parhaana palkittu Anna Ala-Kauhaluoma ja kotikentällään pelannut Tinja Töyrylä. Töyrylä voitti myös tauolla käydyn kisan, jossa mitattiin kovimmat heittonopeudet.

– Siinä kun oli toisen jakson lopussa ne kaksi paloa, oli vähän sellainen olo, että jes, tästä voitettiin, mutta yksi hyvä lyönti, ja siitä se sitten kääntyi. Sitten vain mietittiin, että otetaan sitten kotareissa, Mansen Ala-Kauhaluoma viittasi kotiutuslyöntikilpailuun.

Hän löi ottelussa kolme juoksua ja hoiteli kärkilyöntinsä täydellisesti.

– Sisäpelissä pelattiin tosi hyvin ja ulkopeli kahta vuoroa lukuun ottamatta hyvin, pelin ykköstähti jatkoi.

Tappioputken pituus yllätti

Idän kapteenina toimi Kirittärien Venla Karttunen, joka pokkasi joukkueensa ykköspalkinnon. Hän hoiti hommansa vaihtajana vakuuttavasti.

– En ihan tarkkaan tiennyt, että tappioputki oli venynyt noin pitkäksi. Mahtavaa, että se korjattiin. Meinattiin vähän antaa tikkaria toisella jaksolla, mutta onneksi sitten kotiutuslyöntikilpailussa otettiin takaisin, Karttunen sanoi.

Lännen toisen jakson kovassa kirissä kunnostautuivat erityisesti Lapuan Kaisa Peräaho ja Seinäjoen Silja Syrjälä, jotka löivät kumpikin 1+1 juoksun arvoisesti kakkospuolelta takaa läpi. Kotiutuskisassa kumpikaan ei sitten onnistunut.

Lännen pelinjohtaja Juha Antikainen rukkasi lyöntijärjestyksen tauolla täysin uusiksi. Idän Manu Vartia vaihtoi ainoastaan lukkari Veera Toikan Venla Tanhuaan. Kumpikin onnistui lautasen äärellä erittäin hyvin.