Sotkamon Jymy on miesten Superpesiksen mestari

Sotkamon Jymy on voittanut miesten Superpesiksen mestaruuden. Kotijoukkue Manse PP hävisi tänään Jymylle 0–2 (4–5, 0–1), joten sotkamolaiset veivät loppuottelusarjan nimiinsä voitoin 3–0.

Jymylle miesten Suomen mestaruus on seurahistorian 21:s. Tällä kaudella runkosarjan voittaneen Manse PP:n ainoa miesten SM-kulta on vuodelta 2021.

Jymyn mestaruus tarkoittaa sitä, ettei Tampereella nähdä tuplajuhlia. Manse PP:n naiset nimittäin juhlivat aiemmin tässä kuussa SM-kultaa.

Jymyn Iiro Haimille mestaruus on ensimmäinen pelinjohtajana. Haimi voitti pelaajana mestaruuden Hyvinkään Tahkossa vuonna 2007. Pelinjohtajana hän oli saavuttanut aiemmin kaksi hopeaa Kouvolan Pallonlyöjissä.

– Eihän se helppoa ollut. Hyvä alku oli pelille, ja sitten oli tiukkaa vääntöä. Olimme tänäänkin sitkeä porukka, Haimi sanoi ratkaisuottelusta Ylen tv-haastattelussa.

Haimi myönsi, että mestaruuden ratkeaminen kolmessa ottelussa oli hänellekin pieni yllätys.

Pesäpallon menestyskoneen Jymyn ensimmäinen miesten SM-kulta tuli vuonna 1963. Vuodesta 1990 alkaen Jymy on vienyt pesiskullan nimiinsä peräti 20 kertaa. Seura oli ykkönen myös vuosi sitten.

Lue myös:

    Uusimmat