Love Is Blind -osallistuja väittää joutuneensa painostetuksi kammottavaan suhteeseen: "Tunsin olevani kuin vanki"

Love Is Blind -osallistuja Renee Pochen mukaan hän olisi kokenut painostusta ohjelman tuotannolta edetä suhteessaan toisen ohjelman osallistujan kanssa.

Netflixin suositun Love Is Blind -rakkausrealityn (suomeksi Onko rakkaus sokea?) viidennen kauden kuvauksiin osallistunut Renee Poche on nostanut kanteen ohjelman tuotantoyhtiötä Delirium TV:tä sekä Netflixiä vastaan. Pochen mukaan hän olisi joutunut ohjelman kuvauksissa useiden väärinkäytösten uhriksi, kertoo People

Vaikka Poche osallistui kuvauksiin, ei hänen osuuttaan nähty sarjan lopullisessa leikatussa versiossa. 

Ohjelmassa osallistujat tapailevat toisiaan siten, etteivät näe toisiaan lainkaan. Mikäli henkinen yhteys löytyy, kaksikko pääsee tapaamaan toisensa kasvotusten ja muuttaa yhteen. Kokeilun päätteeksi suunnataan alttarille, jossa tehdään lopullinen päätös siitä, jäädäänkö yhteen vai ei. 

Poche syyttää Netflixia ja ohjelman tuotantoyhtiötä laittomista työsuhdekäytännöistä, "vilpillisestä kilpailusta" sekä henkisen kärsimyksen tahallisesta aiheuttamisesta. Pochen mukaan hänet ja toinen osallistuja Carter Wall "pakotettiin yhteen ja painostettiin jatkamaan suhdettaan" siitä huolimatta, että Poche oli ilmaissut huolensa Wallin "epävakaasta ja hälyttävästä käytöksestä", joka ylsi naisen mukaan vahvasti miehen tunne-elämään. 

Naisen väitteiden mukaan ohjelman tuotanto olisi ollut tietoinen Wallin epävakaudesta ja ongelmista.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lisäksi Poche on väittänyt Wallin valehdelleen "lähes kaikesta" kaksikon tutustuessa toisiinsa. Pochen syytösten mukaan Wall olisi käyttäytynyt väkivaltaisesti sekä ollut vahvasti päihderiippuvainen.

Netflix ja tuotantoyhtiö sen sijaan ovat sitä mieltä, että Poche olisi rikkonut allekirjoittamansa tuotantosopimuksen salassapitovelvollisuuttaan ja tältä vaaditaan nyt 4 miljoonan dollarin (n. 3,6 miljoonaa euron) korvauksia. Pochen näkemyksen mukaan sopimuksen salassapitovelvollisuus olisi "laiton sekä täytäntöönpanokelvoton".

– Kokemukseni Love Is Blind -ohjelmassa oli traumaattinen. Tunsin olevani kuin vanki ja en saanut lainkaan tukea kertoessani Deliriumille, etten tuntenut oloani turvalliseksi. Yritin käsitellä näitä tunteita ajan kanssa ja lopulta tuntui siltä, että olisi minun olisi jaettava kokemukseni. Minusta oli vain oikein kertoa muille totuus siitä, mitä kaikki ohjelman osallistujat joutuvat kestämään.

Ohjelman tuotannosta asiaa ei ole kommentoitu julkisesti, mutta aiemmin ohjelman luoja Chris Coelen kommentoi toista samalla kaudella esiin tullutta oikeusjuttua. Tuolloin Coelen painotti, että ohjelman osallistujilla olisi aina mahdollisuus vapaasti poistua kuvauksista kesken kaiken, eikä tuotanto sekaantuisi koskaan osallistujien välisiin suhteisiin. 

Coele kommentoi tuolloin myös yleisellä tasolla, että mikäli osallistuja kokisi olonsa turvattomaksi, hänet poistettaisiin kokeilusta välittömästi ja asia selvitettäisiin. 

– Me emme sano ihmisille, mitä sanoa tai tehdä, vaan kerromme heille johdonmukaisesti, että tämä on heidän matkansa, heidän elämänsä, jota he voivat elää kuten haluavat. Me olemme siellä seuraamassa sitä. 

Lue myös:

    Uusimmat