Luksusjahdin uppoamisesta selvinnyt kertoo kauhunhetkistä: "Menetin vauvani mereen"

Sisilian rannikon edustalla uponneella jahdilla ollut brittiläinen äiti on kuvaillut pitäneensä tyttövauvaansa meren pinnan yläpuolella pelastaakseen tämän hukkumiselta.

Charlotte Golunskin, hänen yksivuotiaan tyttärensä ja kumppaninsa kerrotaan kuuluvan 15 ihmisen joukkoon, jotka pelastettiin luksusjahti Bayesianilta varhain maanantaina. Asiasta uutisoi muun muassa BBC.

Kuusi ihmistä on kateissa ja yksi mies löydettiin kuolleena hylyn ulkopuolelta. Kadonneiden joukossa on brittiläinen teknologiayrittäjä Mike Lynch, joka oli äskettäin vapautettu Yhdysvalloissa 11 miljardin dollarin petossyytteistä.

56-metrinen alus, jossa oli 10 miehistön jäsentä ja 12 matkustajaa, upposi puolen kilometrin päässä Palermon rannikosta. Se oli joutunut yön aikana voimakkaaseen myrskyyn.

Golunski kertoi italialaiselle La Repubblica -sanomalehdelle, että hänen perheensä selvisi hengissä, koska he olivat kannella silloin, kun jahti upposi.

"Kaikki oli pimeää"

Hän kertoi heidän heränneen yöllä kovaan ukkoseen, joka tuntui maailmanlopulta.

– Kadotin tyttäreni meressä kahdeksi sekunniksi ja halasin häntä nopeasti aaltojen raivon keskellä, lehti siteerasi häntä.

Golunski kertoi pitäneensä lastaan pinnalla kaikin voimin estääkseen tätä hukkumasta.

– Kaikki oli pimeää. En pystynyt pitämään vedessä silmiäni auki. Huusin apua, mutta kuulin ympäriltäni vain muiden huutoja, hän lisäsi.

Hänen mukaansa 11 ihmistä pystyi kiipeämään pelastusveneeseen. Kaikki kolme perheenjäsentä säilyivät vahingoittumattomina ja heidät vietiin sairaalaan tarkastettaviksi.

Läheisen veneen kapteeni Karsten Borner kertoi miehistönsä ottaneen pelastusveneeseen eloonjääneitä, joista kolme oli vakavasti loukkaantunut.

Hän kertoi italialaiselle Rai-uutistoimistolle, että superjahti kallistui kyljelleen ja upposi muutamassa minuutissa.

– Kaikki tapahtui todella nopeasti, hän sanoi.

Aluksen hylky on löydetty merestä 50 metrin syvyydestä, ja pelastajat etsivät paikalla yhä kadonneita.

Lähde: BBC

 

Lue myös:

    Uusimmat