Luksusjahti upposi Sisiliassa – yksi kuollut, kuuden kadonneen joukossa miljardien petossyytteestä vapautunut mies

Britannian lipun alla matkustanut alus upposi varhain maanantaiaamuna.

Yksi mies on löytynyt kuolleena ja kuusi henkeä on edelleen kateissa tornadon upotettua luksusjahdin Sisilian rannikolla, uutisoi CNN.

Kadonneiden joukossa on tunnettu brittiläinen teknologiayrittäjä Mike Lynch, vahvisti pelastustoimiin osallistunut lähde AFP:lle. Lynch oli äskettäin vapautettu Yhdysvalloissa 11 miljardin dollarin petossyytteistä.

Onnettomuus tapahtui Italian rannikkoviranomaisten mukaan viiden aikaan maanantaiaamulla.

Britannian yleisradion mukaan aluksella oli yhteensä 22 matkustajaa, joista kymmenen oli miehistön jäseniä ja 12 matkustajia.

Bayesian-niminen jahti matkusti BBC:n mukaan Britannian lipun alla.

Uponneella jahdilla oli mittaa 56 metriä.

Etsinnöissä onnistuttiin pelastamaan yhteensä 15 ihmistä, joiden joukossa oli muiden muassa yksivuotias lapsi sekä Lynchin vaimo. Guardian-lehden mukaan yksivuotias kuljetettiin kahdeksan muun pelastuneen mukana sairaalaan, ja heidän kaikkien tila on vakaa.

Pelastettujen joukossa kerrotaan olevan muun muassa yksivuotias brittiläinen tyttö, jonka kerrotaan olevan kunnossa.

Vedestä kuolleena löydetyn miehen kansallisuutta ei ole BBC:n mukaan vahvistettu. 

Mies löydettiin BBC:n mukaan laivan hylyn läheltä.

Jahdissa matkustajia eri maista

Aluksen matkustajien kansalaisuuksista on ollut ristiriitaista tietoa. BBC:n mukaan matkustajien joukossa oli Britannian, Kanadan ja Yhdysvaltojen kansalaisia.

CNN:n mukaan matkustajien joukossa oli puolestaan pääosin brittejä, mutta myös yksi yksi Irlannin, Sri Lankan ja Uuden-Seelannin kansalainen.

Jahti oli CNN:n mukaan upotessaan ankkuroitunut vajaa kahden kilometrin päähän saaren pohjoispuolella sijaitsevasta Porticellon satamasta, joka sijaitsee lähellä Palermon kaupunkia.

Palermon Di Cristinan sairaalan lääkärit kertoivat Guardianin mukaan, että lapsen äiti oli pitänyt kaikin voimin tyttärensä pinnalla ja estänyt tämän hukkumisen nostamalla lapsen ylös käsivarsillaan.

– En voinut pitää silmiäni auki vedessä. Huusin apua, mutta kuulin ympärilläni vain muiden huudot, hän kertoi lääkärien mukaan.

Meteorologit olivat CNN:n mukaan varoittaneet mahdollisista myrskyistä alueella ennen onnettomuutta.

Aluksen hylky on löydetty merestä 50 metrin syvyydestä ja pelastajat etsivät paikalla yhä kadonneita.

 

Lue myös:

    Uusimmat