Luksusjahti upposi minuuteissa, syynä kohtalokas unohdus? Kapteenista rikostutkinta – tämä oudosta uppoamisesta tiedetään

Valtaosa turmassa kuolleista oli matkustajia.

Italian viranomaiset ovat käynnistäneet rikostutkinnan Sisiliassa viime viikolla uponneen luksujahdin kapteenista James Cutfieldista, kertoo uutistoimisto Reuters.

Cutfieldia epäillään Reutersin lähteen mukaan nyt kuolemantuottamuksesta ja haaksirikoksesta.

Myös italialaismediat ovat kirjoittaneet Cutfieldia koskevasta rikostutkinnasta.

Cutfield on tiettävästi ensimmäinen henkilö, jonka toiminnasta onnettomuudessa on käynnistetty rikostutkinta.

Cutfield on Uuden-Seelannin kansalainen.

Valtaosa kuolleista matkustajia

Viime viikolla uponneen brittiläisen Bayesian-jahdin uppoamisessa kuoli seitsemän ihmistä, mukaan lukien brittiläinen teknologiamiljonääri Mike Lynch ja tämän 18-vuotias tytär Hannah Lynch.

Laivassa oli 22 matkustajaa, joista 15 onnistui pelastautumaan laivasta.

Pelastautuneista yhdeksän oli miehistön jäseniä ja loput matkustajia.

Uhreista puolestaan kuusi oli matkustajia ja yksi laivan kokki.

Onnettomuus saattoi olla monen tekijän summa

Aluksen uppoamishetkellä oli myrskysää ja on pidetty mahdollisena, että jahtiin olisi iskenyt myrskyssä vesitrombi.

Italian yleisen syyttäjäviraston päällikkö Ambrogio Cartosio pitää todennäköisenä, että uppoaminen johtui vaikeiden sääolojen ja huolimattomuuden yhteisvaikutuksesta. 

Outo yhteensattuma

Laivan suunnittelussa mukana ollut meriarkkitehti Franco Romani sanoi Reutersin mukaan italialaislehti La Stampan haastattelussa, että jahti oli suunniteltu kestämään kaikenlaisia sääolosuhteita.

Romanin mukaan jahdin uppoaminen saattoi johtua auki jääneestä sivuluukusta.

Sisilian Porticellon sataman läheisyyteen ankkuroitu 54 metriä pitkä Bayesian luksusjahti upposi vain minuuteissa, kun sen viereen ankkuroidut muut alukset säilyivät myrskyssä lähes vahingoittumattomina.

Onnettomuudessa hukkunut teknologiamiljonääri Lynch vapautui Yhdysvalloissa vastikään petossyytteistä.

Lynchin kanssa petossyytettynä ollutStephen Chamberlainkuoli vain muutama päivä ennen Lynchiä epäonnisesti auto-onnettomuudessa ollessaan lenkkeilemässä Britanniassa.

Britannian yleisradioyhtiö BBC uutisoi viime viikolla, ettei Britannian poliisi ole löytänyt minkäänlaisia todisteita siitä, että Chamberlainin kuolemaan liittyisi jotain epäilyttävää.

Juttua oikaistu 27.8.2024 kello 8.30: Korjattu uutisesta väärä tieto, että syyttäjäviraston päällikkö Ambrogio Cartosio olisi myös pitänyt mahdollisena sivuluukun auki jäämistä. Todellisuudessa asian on nosti esille vain meriarkkitehti Franco Romani.

Lue myös:

    Uusimmat