Luoko puoluevaltuusto painetta Purralle? Pöllöraati: "Sinne on oltava jotain annettavaa"

10:13imgKatso videolta, miten Pöllöraati arvioi hallitusneuvottelujen etenemistä
Julkaistu 26.05.2023 11:04
Toimittajan kuva

Veera Nikkanen

veera.nikkanen@mtv.fi

Hallitusneuvotteluissa on tällä viikolla keskitytty ilmasto- ja maahanmuuttopolitiikkaan Perussuomalaisten toiveesta. Pöllöraati ruoti Huomenta Suomessa hallitusneuvottelujen viimeisimpiä käänteitä ja Perussuomalaisten toiveen taustaa.

Journalisti-lehden päätoimittajan Maria Petterssonin mukaan Perussuomalaisten puheenjohtajalta Riikka Purralta odotetaan tuloksia Perussuomalaisten lauantaina kokoontuvassa puoluevaltuustossa. Hän muistuttaa, että Perussuomalaisten puoluevaltuuston kokoukseen voivat tulla kaikki puolueen jäsenet. Muiden puolueiden kohdalla näin ei ole.

– Perusuomalaisten puoluevaltuustot ovat hyvin kiinnostavia ja hyvin vaativia, Pettersson sanoo. 

Petterssonin mukaan Purran on pystyttävä esittämään tuloksia puoluevaltuuston kokouksessa.  

– Jos hän menee sinne puolivillaisten, pahalta tuntuvien kompromissien kanssa, niin puolueen johdon vaihto saattaa olla hyvin pian edessä. Sinne on oltava jotain annettavaa, hän jatkaa.  

Purra itse kiistää, että puoluevaltuuston kokouksella olisi mitään tekemistä käynnissä olevien hallitusneuvottelujen kanssa.

Lue myös: Riikka Purra: Jos sopua ei tänään synny, neuvottelut katkeavat

Onko kyseessä neuvottelulogiikka?

Iltalehden politiikan ja taloustoimituksen päällikön Juha Ristamäen mukaan Perussuomalaisten vaatimus ilmasto- ja maahanmuuttopolitiikkaan siirtymisestä tällä viikolla liittyy ensisijaisesti neuvottelulogiikkaan. Perussuomalaiset eivät ole hänen mukaansa halunneet edetä monissa muissa tärkeissä kysymyksissä, koska heille kaikkein tärkeimpiä kysymyksiä ei ole vielä ratkaistu.

– Niissä pöydissä, joissa on puhuttu näistä muista asioista, on vain tuijoteltu toisia ja esitetty vasta-argumentteja, Ristamäki sanoo.  

MTV Uutisten uutispäätoimittaja Ilkka Ahtiaisen mukaan Perussuomalaisten ei ole pakko päästä hallitukseen, ja siksi heillä on enemmän varaa esittää myös vaatimuksia.

Hän pohtii, että hallitusneuvottelut ovat tällä kierroksella olleet erikoiset moniin aikaisempiin verrattuna, sillä tietoa on tihkunut niukasti koko tähän mennessä neliviikkoisen urakan ajan.

– Oikeasti me tiedetään hyvin vähän siitä, mistä siellä on sovittu, mitä on päätetty, mitä on pöydässä juuri nyt, Ahtiainen listaa.

Tuoreimmat aiheesta

Huomenta Suomi