Luottopuolustaja otti kantaa Huuhkajien ympärillä pyörivään puheenaiheeseen – "Ei minulla ole ollut mitään vaikeuksia"

Huuhkajat tavoittelee nopeaa kasvojenpesua Kazakstan-ottelussa – ”Haluamme samanlaisen hurmoksen” 4:42
Katso Jere Urosen haastattelu kokonaisuudessaan tästä.

Huuhkajien luottopuolustaja Jere Uronen otti kantaa keskusteluun suomalaisten MLS-pelaajien matkustusrasituksesta.

Keskustelu matkustuksen aiheuttamasta rasituksesta nosti kunnolla päätään jo edellisessä karsintaikkunassa, kun Huuhkajat joutui matkustamaan kiertoteitse Kazakstaniin. Tämä pidensi ja hankaloitti entisestään Pohjois-Amerikassa pelaavien suomalaisten matkaa.

Edellisen karsintaikkunan aikana oli havaittavissa, etteivät suomalaiset MLS-pelaajat olleet aivan terävimmillään karsintaotteluissa. Esimerkiksi tähtihyökkääjä Teemu Pukki kertoi syyskuisen Tanska-ottelun jälkeen suoraan väsyneensä kentällä tavallista nopeammin.

Samainen keskustelu on noussut jälleen esille kehnon Slovenia-tappion jälkeen. Huuhkajien luottopuolustajien joukkoon lukeutuva ja MLS:ään kesällä siirtynyt Uronen ei ainakaan itse ole kokenut matkustuksen vaikuttaneen hänen peliotteisiinsa.

– Ei ole tuntunut hirveästi, mutta ei se ensimmäinen päivä koskaan ole helppo – ihan sama, mistä lennät vähillä unilla, Uronen kertoo MTV Urheilulle.

– Ainakin itselläni on hyvät unenlahjat. Nytkin, kun tulimme (viime) maanantaina Sloveniaan, vedin heti 11 tuntia kymmenestä yhdeksään. Ei minulla ole ollut henkilökohtaisesti mitään vaikeuksia missään nimessä. 

Uronen siirtyi kesällä ranskalaisseura Stade Brestois’n riveistä Pohjois-Amerikassa pelaavaan Charlotte FC:hen. Vaikka lentomatka seurajoukkueen vahvuudesta maajoukkuekomennukselle onkin pidentynyt huomattavasti, ei se ole juurikaan vaikuttanut itse matkustusaikaan.

– Totta kai lentokoneessa istuttu aika on pidempi, mutta Brestistäkin lensin 10 tuntia Helsinkiin niillä vaihdoilla. Istutko sitten koneessa vai lentokentällä odottamassa konetta – ei sillä ole periaatteessa mitään väliä, Uronen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat