Vuonna 2010 Maajussille morsian -ohjelmassa toisensa tavanneet Mervi ja Osmo ovat viihtyneet yhdessä jo seitsemän vuotta. Parin silmäterä on pian neljä vuotta täyttävä Minttu-tytär, joka on down-lapsi.
Maajussille morsian -ohjelmassa tavanneet Osmo ja Mervi elävät tavallista arkea Kangaslahdella Rautavaarassa. Pariskunta tapasi toisensa vuonna 2010 ja rakstuivat toisiinsa ensi silmäyksellä.
He menivät naimisiin vuonna 2012 ja muutama vuosi myöhemmin pariskunta saikin pienen Minttu-tyttären. Pian kolme vuotta täyttävä Minttu on down-lapsi.
– Hän on elämämme ilo. Hän oppi kesällä kävelemään kolme ja puolivuotiaana. Nyt hän ottaa jo juoksuaskelia. Hän on oikein virkeä tyttö, Mervi kertoo.
– Tilalla menee hyvin. Minttu on ollut jo mukana traktorin kyydissä. Se voi olla, että ensi kesänä päästään tekemään yhdessä peltohommia, Osmo toteaa.
Mintulla todettiin äskettäin kilpirauhasen vajaatoiminta, mikä on yleinen down-lapsen sairaus.
– Hän sai onneksi sopivan lääkityksen siihen. Emme itse huomanneet ollenkaan oireita. Sairaus tuli ilmi vasta rutiinitarkastuksessa, Mervi kertoo.
Pariskunnalle murheita on aiheuttanut myös Mintun päivähoito, Kunta haluaisi laittaa Mintun jo päivähoitoon, mutta Mervi ja Osmo ovat eri mieltä.
– Olimme alun perin ajatelleet, että vasta syksyllä, kun Minttu on täyttänyt neljä vuotta. Päivähoitoon meneminen on kuitenkin nyt tyssännyt siihen, että kunnalla ei ollut järjestää kyytiä, Mervi kertoo.
Lapsenhoidon ja maatilan kiireiden keskellä Osmo ja Mervi pyrkivät viettämään myös kahdenkeskistä aikaa.
– Se pitää suhteen virkeänä, Mervi sanoo.
Molemmat ovat seuranneet uusien maajussien julkistamista. Pariskunnan vinkki uusille tulokkaille on yksinkertainen.
– Kannattaa olla oma itsensä. Jos vähäänkään tuntuu siltä, että pitäisikö kirjoittaa, niin kannattaa. Sitä ei koskaan tiedä, vaikka rakkaus löytyisikin sitä kautta, Mervi sanoo.
Hän kuitenkin muistuttaa, että arki maatilalla voi olla välillä kiireistä. Erityisesti kesällä yhteinen aika voi olla kortilla.
– Luulen, että monelle maatilan kesäajan kiire voi tulla alkuun järkytyksenä. Talvella on sitten enemmän aikaa kuherrella, hän jatkaa.