Maalaislääkäri Tapani Kiminkinen arvosteli äärimmäisen vähähiilihydraattisen ruokavalion ja kovien rasvojen suosimista Studio55.fi-lähetyksessä.
– Yhteen aikaan oli sitä humpuukia, että mennään hirveän vähille hiilareille. No, tuskin kukaan oikein voi nollahiilareilla ollakaan, sehän on suorastaan vaarallista, Tapani Kiminkinen sanoi lähetyksessä.
– Sitten vielä Suomessa oli se hössötys, että kun vähentää hiilaria, niin pitäisi panna kovaa rasvaa siihen. Ja sanottiin, että se on kolesterolin kannalta hyvä. Sanottakoon nyt koko Suomen kansalle, että jos ihminen laihtuu millä konstilla tahansa, niin kolesteroli alussa laskee.
Mihin kolesterolin lasku laihtumisen kuin laihtumisen alussa perustuu? Miksi runsas kovien rasvojen nauttiminen kuitenkin vääjäämättä nostaa pahanlaatuista kolesterolia varsinkin geeniperimältään epäonnekkaalla? Katso video ylhäältä.