Maalirohmu Matthewsin Toronto kaatoi Buffalon – Ukko-Pekka Luukkonen torjui 25 kertaa

Liigan pistekärki Auston Matthews kasvatti pottiaan jatkoajan täysosumallaan.

Jääkiekon NHL:ssä Toronto Maple Leafs isännöi Yhdysvaltain puolelta vieraaksi saapunutta Buffalo Sabresia. Toronto voitti jatkoajalle venähtäneen ottelun lopulta maalein 2–1.

Buffalon maalilla päivysti suomalaisvahti Ukko-Pekka Luukkonen, joka torjui kaikkiaan 25 laukausta. Sabres-pakki Henri Jokiharju oli jäällä kaikkiaan päälle 23 minuuttia, mutta jäi tehopisteittä.

Ottelun maalitilin avasi Toronton William Nylander toisen erän alussa. Osuma oli Nylanderille tämän kauden 34:s. Victor Olofssonin tasoitus syntyi vain nelisen minuuttia Nylanderin osuman jälkeen.

Voiton ratkaisi lopulta Torontolle Auston Matthews, kun jatkoaikaa oli pelattu reilut neljä minuuttia. Avausmaalin loihtinut Nylander kirjautti syöttöpisteen voittomaalista.

Maali oli Matthewsille jo 54. kuluvalla kaudella. Yhdysvaltalaishyökkääjä johtaa liigan maalitilastoa ja eroa toisena olevaan Floridan Sam Reinhartiin on yhdeksän osuman verran.

Toronto on voittanut kuluvalla kaudella 36 ottelua. Seura on kolmantena Atlantin divisioonassa ja kahdeksantena koko liigan tasolla.