- maalaismaksamakkaraa - 3 kongo-perunaa - granaattiomena - vuohenjuustoa - tattiöljyä - säilykekirsikoita - kateenkorvaa - pieni pullo Finlandia-vodkaa
Jyrki Sukulan ja Maija Karhin menu:
Paistettua kateenkorvaa ja tattiöljyllä maustettua perunasalaattia
200 g vasikan kateenkorvaa 1/2 sipuli sitruuna laakerilehti valkopippuria suolaa 1 l vettä kananmuna 3 rkl vehnäjauhoja 3 rkl korppujauhoja nokare voita
Laita vesi kiehumaan. Lisää mausteet, kuutioitu sipuli ja sitruunanmehu. Lisää joukkoon huuhdeltu kateenkorva ja anna kiehua n. 15 min. Nosta kateenkorva pois liemestä, leikkaa viipaleiksi ja mausta suolalla sekä valkopippurilla. Pyörittele palaset ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi korppujauhoissa. Paista voissa.
Blue kongo-perunasalaatti
4 blue kongo- perunaa 1/2 hienonnettu sipuli 2 rkl ruohosipulia suolaa valkopippuria 1 tl valkoviinietikkaa 2 rkl tattiöljyä
Kuori ja kuutioi perunat. Keitä kypsäksi, jäähdytä ja lisää hienonnettu sipuli sekä mausteet. Tarjoile paistetun kateenkorvan kera.
Maksapasteijakastike
50 g maalaismaksamakkaraa 1 dl kermaa 1 rkl konjakkia suolaa sokeria valkopippuria
Keitä kermaa ja vatkaa joukkoon murennettu maksapasteija. Mausta ja tarjoile kateenkorvan ja perunasalaatin kera.
Friteerattua camenbert-chevreä ja granaattiomenakastiketta
150 g camenberttiä kananmuna 4 rkl korppujauhoja 4 dl rypsiöljyä
Pyörittele juustoa kananmunassa ja sen jälkeen korppujauhoissa. Friteeraa öljyssä, kunnes pinta on kullan ruskea.
granaattiomena kastike:
1 kpl granaattiomena 3 rkl sokeria
Halkaise omena. Paseeraa mehu siemenistä ja keitä n. 5 min. sokerin kera (yhtä paljon sokeria kun lientä). Jäähdytä.
Liekitetyt kirsikat
2 dl kirsikoita 2 cl vodkaa 2 rkl sokeria
Valuta kirsikat hyvin. Laita kuumalle pannulle ja lisää sokeri. Anna sulaa ja siirrä pannu sivuun sekä lisää vodka, liekitä. Tarjoile friteeratun juuston kera.
Maalaismaksamakkara-toast
100 g maalaismaksamakkaraa 1 rkl kermaa 1 tl konjakkia raastettua sitruunankuorta valkopippuria suolaa
Sekoita aineet keskenään tasaiseksi tahnaksi ja tarjoile paahtoleivän kera.