Maija Vilkkumaan Bosslady-musikaali saa ensi-iltansa – julkaisee kappaleet myös albumina

Pitkän uran tehnyt muusikko Maija Vilkkumaa vieraili MTV:n Huomenta Suomessa. 

Laulaja ja lauluntekijä Maija Vilkkumaa vieraili Huomenta Suomessa kertomassa musikaalista Bosslady, joka saa pian ensi-iltansa Jyväskylän kaupunginteatterissa. Hän kertoo, että musikaalin kappaleet näyttämölle on sovittanut kapellimestari Eeva Kontu. Vilkkumaa julkaisee kappaleet kuitenkin myös omana albuminaan nimellä Lauluja musikaalista Bosslady.

– Halusin niin, että miltä ne kuulostaisivat myös Maija Vilkkumaan levyllä nämä samat biisit, hän sanoo.

Jyväskylässä ensi-iltansa saava musikaali kertoo Vilkkumaan mukaan kahden nuoren naisen ystävyydestä ja myös aktivismista. 

–Yksi kysymys on myös, että voiko tässä ajassa tai koskaan pelastaa sekä maailman, että itsensä vai pitääkö niiden välillä valita, Vilkkumaa pohtii.

Vilkkumaa valmistautuu myös itsenäisyyspäivän aattona pidettävään areenakeikkaan, jota hän odottaa innolla.

Hän kertoo, että tulevaa keikkaa on jo harjoiteltu ja se on jatkumoa jäähallissa pidetylle 50-vuotiskeikalle. Vilkkumaan mukaan kuka tahansa on tervetullut Vilkku-Maa -nimiseen konserttiin, joka järjestetään Nokia Arenalla Tampereella.

– Jos ajatellaan, että Linnan juhliin pääsee vain harvat ja valitut, niin kuin toki kuuluukin, niin tuonne saa tulla millaisena vaan. 

– Sellainen fiilis, että nyt juhlitaan tätä päivää ja meitä kaikkia. Ystävyyttä ja omaa itsenäisyyttä, mutta ei kuitenkaan tuomita ketään, eikä varsinkaan tuomita omaa itseä.

Vilkkumaa kertoo, että tuleva keikka on läpileikkaus hänen uransa aikana tehdystä musiikista.

Millä tunnelmilla Vilkkumaa odottaa pian julkaistavaa albumiaan ja millaisista asioista hän urallaan on ylpeä. Katso koko haastattelut videoilta!

Lue myös:

    Uusimmat