Maki Kolehmaisen muistokirjoitus julki yllättävässä lehdessä: "Menetimme ennen kaikkea hyvän ystävän"

Suosittu hittinikkari Maki Kolehmainen on poissa 2:40
Näin Maki Kolehmaisen poismenosta uutisoitiin kesäkuussa.

Maki Kolehmaisen ystävät muistelevat muusikkoa Panssari-lehdessä julkaistussa muistokirjoituksessa.

Kesäkuussa menehtyneen muusikko-säveltäjä-tuottaja Marko "Maki" Kolehmaisen  muistokirjoitus julkaistiin Panssari-lehdessä. Muistokirjoituksessa kerrotaan, että 58-vuotias Kolehmainen menehtyi 3. kesäkuuta nopeasti edenneeseen sairauteen. 

Kirjoituksessa kerrotaan harvan tietävän sitä, että Kolehmainen oli eläessään intohimoinen historian sekä varsinkin sotahistorian harrastaja. Kolehmaisen kerrotaan lukeneen hyvin paljon sotahistoriallista kirjallisuutta ja hänellä olleen valtava aiheeseen liittyvä tiedon määrä, "kuten hänen kirjastonsakin". 

Kirjoittaja kertoo tutustuneensa Kolehmaiseen vajaat kymmenen vuotta sitten Panssarimuseon katoshankkeen tiimoilta, jota tukeakseen Kolehmainen oli ideoinut ystävänsä Timo Jalon kanssa joukkorahoituskampanjan. 

Kolehmainen oli kirjoituksen mukaan myös Panssarimuseon tukikonsertin "kantavia voimia", joka hankki sinne pääosan esiintyjistä. 

– Noista ajoista lähtien pidimme tiiviisti yhteyttä ja matkailimme useissa sotahistoriallisissa kohteissa. Esimerkkeinä Munsterin, Saumurin ja Bovingtonin panssarimuseot. Näiden retkien ja sotahistorian harrastamisen ympärille muodostui "äijäporukka", jolle Maki antoi nimen The Monuments Men.

Kyseinen porukka kokoontui kirjoituksen mukaan enemmän tai vähemmän säännöllisesti erilaisissa merkeissä, ja keskustelut venyivät sen osapuolten kesken usein pitkiksi. 

– Ihmisenä Maki oli helposti lähestyttävä, huumorintajuinen ja auttavainen. Äidin, lasten ja lastenlasten sekä veljen lisäksi häntä jäi kaipaamaan suuri ystäväjoukko. Suomen musiikkimaailma menetti yhden suuristaan, me menetimme ennen kaikkea hyvän ystävän. 

Muistokirjoituksen ovat allekirjoittaneet Jari Lemmetyinen, Timo Teräsvalli, Jukka-Matti Lastunen sekä Juha Saarnio

Kolehmainen tunnetaan parhaiten Aikakone-yhteen säveltäjänä. Yhtyeen hittejä ovat muun muassa Alla vaahterapuun, Odota, Keltainen ja Nti Groove. Hän sävelsi myös musiikkia lukuisille artisteille kuten Antti Tuisku, Anna Abreu ja Robin Packalen.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat