Mäkihypyn olympiavoittaja Kasaya on kuollut

Olympiahistoriaan pysyvästi nimensä kirjannut mäkihypyn 1960- ja 70-lukujen suuruus Yukio Kasaya on kuollut, kertoi Kansainvälinen hiihtoliitto FIS perjantaina. Tiistaina kuollut Kasaya oli 80-vuotias.

Kasaya voitti normaalimäen olympiakullan kotikisoissa Sapporossa talvella 1972. Hän oli kautta aikain ensimmäinen japanilainen olympiavoittaja talvikisoissa ja samalla myös Aasian ensimmäinen talviolympialaisvoittaja. Japani hätkähdytti mäkimaailmaa Sapporossa ottamalla Kasayan johdolla peräti kolmoisvoiton. Trio tunnettiin sen jälkeen nimellä "Nousevan auringon laivue".

Aiemmin samana talvena Kasaya dominoi Keski-Euroopan mäkiviikkoa voittamalla kiertueen kolme ensimmäistä kisaa. Historiallinen niin kutsuttu neloisvoitto jäi kuitenkin ottamatta, sillä Kasaya ja muut japanilaishyppääjät lähtivät kotiin valmistautumaan olympiakisoihin ennen kiertueen päättänyttä Bischofshofenin kisaa.

Kasaya päätti uransa Innsbruckin olympiakisoihin 1976. Sen jälkeen hän toimi valmentajana sekä johtotehtävissä niin Japanin hiihtoliitossa kuin myös maan olympiakomiteassa.

Lue myös:

    Uusimmat