Maksapata Provencen tyyliin

zafin12
zafin12Copyright MTV Oy 2000
Julkaistu 05.04.2001 12:20(Päivitetty 28.02.2005 11:56)
  • 400 g naudan tai broilerin maksaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 1 paprika
  • öljyä
  • 200 g herkkusieniä
  • tomaattisosetta
  • 3 dl lihalientä
  • 1 ½ rkl vehnäjauhoja
  • timjamia, rosmariinia, salviaa, kynteliä

Suikaloi maksa, josta on poistettu kalvo. Hienonna sipuli, suikaloi porkkanat sekä paprika ja viipaloi herkkusienet.

Ruskista maksapalat kevyesti öljyssä pannussa yhdessä sipulin kanssa. Lisää pannuun muut kasvikset, mausteet ja tomaattisose, kypsyttele niitä hetki. Kaada lihaliemi pannuun ja hauduta noin 20 minuuttia.

Suurusta pata sekoittamalla vehnäjauhot tilkkaa kylmää vettä. Kaada suurus ohuena nauhana pataan koko ajan sekoittaen. Hauduta vielä muutama minuutti. Tarjoa perunan ja salaatin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle