Manchester United korkkasi Valioliiga-kauden voitolla – tuore hankinta pelasti loppuhetkillä

Jalkapallon Englannin Valioliigan perjantaina käynnistäneessä ottelussa Manchester United kaatoi kotonaan Fulhamin 1–0.

Unitedin illan Old Traffordilla pelasti viimeisen puolituntisen ajaksi kentälle otettu Joshua Zirkzee. Unitedin paidassa debytoinut hyökkääjä upotti 87. minuutilla pelin ainokaisen osuman lontoolaisseuran verkkoon.

– Täällä voittaminen ensimmäisessä kotipelissäni ja maalin nappaaminen, parempaa ei voisi olla, Zirkzee sanoi.

Yli 40 miljoonalla eurolla italialaisseura Bolognasta hankittu Zirkzee iski viime kaudella Italian pääsarjassa 11 osumaa.

United aloitti tahmeasti

Viime kaudella Valioliigassa kahdeksanneksi jääneen Manchester Unitedin peli ei voitosta huolimatta ollut avauksessa juuri viime kautta paremmalla tasolla. Joukkueen valmentaja Erik ten Hag sanoikin nähneensä suorituksessa paljon parannettavaa.

Valioliigan avauksen aattona ten Hag oli sitä mieltä, että Manchester United ei ole vielä valmis uuteen kauteen useiden avainpelaajien ollessa poissa vahvuudesta loukkaantumisten ja pelikunnon puuttumisen takia. Tämä näkyi myös kentällä, kun Fulham aloitti vahvasti painostamalla isäntiä. Ottelun edetessä Unitedin otteet kuitenkin paranivat, vaikka maalipaikkojakin tuhraantui.

– Loimme paljon paikkoja ja meidän olisi pitänyt tehdä maali aiemmin, ten Hag sanoi.

Toinen puoliaika ei ollut myöskään Fulhamilta nappisuoritus, ja vieraat epäonnistuivat maalinteossa lupaavista tilaisuuksista huolimatta.