Marin kommentoi saksalaisten kritiikkiä Leopard-avun nihkeydestä MTV:lle: "Kyllä päätöksiä varmasti seuraa"

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kommentoi Saksasta tulleita viestejä siitä, että maa on jäämässä melko yksin Ukrainaan annettavassa Leopard-panssarivaunuavussa.

Saksalaislehti Weltin lähteiden mukaan Saksan muodostama Leopard-liittouma on vaikeuksissa ja toistaiseksi Saksan ohella vain Puola on sitoutunut kaksinumeroisten tankkimäärien lähetyksiin.

Marin korostaa MTV Uutisille, että monessa maassa päätöksenteko on vielä kesken.

– Kyllä päätöksiä varmasti seuraa, sanoo Marin MTV Uutisille.

Marin sanoo pitävänsä tärkeänä, että Ukrainalle osoitetaan yhtenäistä tukea. Hän kertoo tietävänsä, että taustalla käydään aktiivisesti keskusteluja maiden kesken.

Saksalaislehti kiinnittää huomionsa myös siihen, ettei Suomi ole sitoutunut toimittamaan yhtäkään taistelupanssarivaunua Ukrainaan.

Pääministeri Marinin mukaan ennakkoon ei kerrota milloin Suomi päättää siitä, lähettääkö se Leopard-projektiin panssarivaunu- vai muunlaista apua, vaan asiasta tiedotetaan päätösten jälkeen.

– Olemme Venäjän rajanaapuri ja kaikissa tilanteessa meidän täytyy huolehtia omasta puolustuskyvystämme. Meidän asemamme on tässä suhteessa erityinen moniin muihin maihin verrattuna, mutta silti Suomi on tehnyt mittavia aselahjoituksia Ukrainalle ja mielestäni myös näitä keskusteluja pitää käydä, jotta voimme raskaampaakin aseistusta toimittaa, sanoo Marin MTV Uutisille

– Samalla pitää varmistaa, että Euroopassa on yhteistä puolustusmateriaalituotantoa riittävästi, jotta voimme täydentää varastoja sitä mukaa kun lahjoituksia Ukrainalle teemme, Marin jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat