Mukava ja helppo resepti näyttäviin leivoksiin syntyy kauramurokekseistä, kermarahkasta ja tuoreista marjoista. Kauramurotaikinasta paistetaan uunissa rapeita keksejä. Keksit täytetään niiden jäähdyttyä. Kauramurotaikina tuo leivoksiin hyvän rapean rakenteen ja herkullisen kaurakeksin maun.
Marjaisat leivokset kaurakekseistä
- n. 8 kpl
- 1 pkt kauramurotaikinaa (400 g)
- Kostutukseen:
- 0,5dl vaniljamaitoa (maitoa + vaniljasokeria) tai mehua
- Täytteeksi ja päälle:
- 2 dl kuohukermaa
- 200g tuorejuustoa tai maitorahkaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 dl marjasosetta tai mansikkahilloa
- 0,5 l mansikoita, vadelmia mustikoita tai herukoita
- Koristeeksi:
- sitruunamelissan lehtiä
Kaaviloi taikina kaulimella ohueksi hieman jauhoja apuna käyttäen ja ota muotilla (esim. lasin pohjalla) pipareita, joidenhalkaisija on n. 8 cm. Paista piparit 200-225 asteisen uunin keskitasolla 5-10 min ajan ja jäähdytä. Vatkaa sillä välin kerma vaahdoksi, lisää siihen tuorejuusto tai rahka, mausta sokereilla.
Kostuta pipareita hieman vaniljamaidolla tai mehulla, laita väliin ohuelti mansikka- tai muuta marjahilloa. sekä kermavaahtoseosta sekä viipaloituja mansikoita tai muita marjoja. Laita päälle toinen keksi. Koristele samoilla aineksilla ja sitruunamelissan lehdillä. Halutessasi voit tehdä kolmekin kerrosta, tällöin leivoksia syntyy kappalemäärältään vähemmän.
Resepti: Arja Savela