Pienet marja- tai hedelmäpiiraat on helppo tehdä pakastetaikinasta. Ihana tuorejuustotäyte pehmentää mukavasti kirpeiden marjojen makua. Marjojen kuten puolukan, karpalon tai karhunvatukan lisäksi reseptiin sopivat hyvin esim. omenalohkot.
Marjapiiraat kauramurotaikinasta
Noin 16 kpl
- 1 pkt kauramurotaikinaa (400 g)
- Vuokiin:
- 3 dl mustikoita, puolukoita tai karpaloita
- 3 dl vadelmia, karhunvattuja tms.
- Täyte:
- 2 dl kermamaitoa
- 200 g vaniljatuorejuustoa tai sitruunarahkaa
- 2 kananmunaa
- n. ½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Painele Kauramurotaikina pienien foliovuokien, irtopohja- tai silikonivuokien pohjille ja reunoille. Sekoita marjat ja lusikoi ne vuokiin. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada marjojen päälle. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15-20 minuuttia.
VINKKI: Piiraat voit tehdä myös murotaikinasta tai cookies suklaamurotaikinasta.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy