Marjapiiraat kauramurotaikinasta

Marjapiiraat
MarjapiiraatMyllyn Paras
Julkaistu 06.09.2007 09:40(Päivitetty 19.09.2007 09:24)

Pienet marja- tai hedelmäpiiraat on helppo tehdä pakastetaikinasta. Ihana tuorejuustotäyte pehmentää mukavasti kirpeiden marjojen makua. Marjojen kuten puolukan, karpalon tai karhunvatukan lisäksi reseptiin sopivat hyvin esim. omenalohkot.

Marjapiiraat kauramurotaikinasta

Noin 16 kpl

  • 1 pkt kauramurotaikinaa (400 g)
  • Vuokiin:
  • 3 dl mustikoita, puolukoita tai karpaloita
  • 3 dl vadelmia, karhunvattuja tms.
  • Täyte:
  • 2 dl kermamaitoa
  • 200 g vaniljatuorejuustoa tai sitruunarahkaa
  • 2 kananmunaa
  • n. ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Painele Kauramurotaikina pienien foliovuokien, irtopohja- tai silikonivuokien pohjille ja reunoille. Sekoita marjat ja lusikoi ne vuokiin. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada marjojen päälle. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15-20 minuuttia.

VINKKI: Piiraat voit tehdä myös murotaikinasta tai cookies suklaamurotaikinasta.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle