Markku Kanerva kommentoi Huuhkajien hyökkääjäkilpailua: "Suunniteltu tietty rooli" – pettyi faneihin

Huuhkajien päävalmentaja kommentoi Irlanti-ottelun kokoonpanoasioita kieli keskellä suuta.

Suomi kohtaa tänään jalkapallon miesten Kansojen liigan kotiottelussaan Irlannin. Ottelu Helsingin Olympiastadionilla alkaa kello 21.45.

Huuhkajat avasi liigaurakkansa Kansojen liigan B-tasolla syyskuussa häviämällä vierasottelunsa Kreikalle 0–3 ja Englannille 0–2. Myös Irlanti hävisi samoille vastustajille ja jäi Suomen tavoin ilman maalia.

Italian pääsarjassa Serie A:ssa Veneziaa kipparoiva Joel Pohjanpalo on ollut yksi Huuhkajien puhutuimpia pelaajia, kun hyökkääjä jäi syyskuun otteluissa puolen tunnin peliaikaan. Alkukauden pienestä loukkaantumisestaan väkevään pelikuntoon toipunut Pohjanpalo on kertonut olevansa pettynyt vähäisestä maajoukkuevastuusta, mutta kaksi Serie A -maalia iskenyt suomalainen ei ottanut ottelun aattona kantaa asemaansa.

– Me kaikki puhallamme samaan hiileen, oli se rooli mikä oli. Se on kaikista tärkein asia, Pohjanpalo totesi mediatilaisuudessa.

Yhtenä Huuhkajien vaihtoehtona Irlannin haastamiseen olisi nostaa Pohjanpalon kanssa hyökkäyskolmikkoon vikkelät laitahyökkääjät Topi Keskinen ja Oliver Antman. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva kommentoi mahdollisia pelaajavalintoja kuitenkin kieli keskellä suuta.

– Kaikille joukkueeseen valituille pelaajille on suunniteltu tietty rooli. "Jolle" on hyvässä vireessä, samoin kuin esimerkiksi Benjamin Källman. Teemu Pukilla on ollut tietenkin vähän vaivoja, mutta meillä on hyökkäykseen paljon hyviä vaihtoehtoja, Kanerva kommentoi erityisesti keskushyökkääjien tilannetta.

Yleisöryntäys jää sunnuntaille

Suomen ja Irlannin kohtaamisessa on panosta, sillä lohkon viimeiseksi sijoittunut joukkue putoaa suoraan Kansojen liigan C-portaalle. Kolmanneksi sijoittunut jatkaa kilpailua putoamiskarsinnassa.

Suomen sunnuntainen Englanti-kotiottelu on yleisön puolesta varattu loppuun, mutta torstai-illan myöhäisottelussa katsomo täyttyy noin puolilleen. Kanerva oli hieman harmissaan lipputilanteesta.

– Ehkä alkamisaika on sen verran myöhään. Ja ehkä sääkin vaikuttaa. Olen hieman pettynyt, että emme saa 30 000:ta katsojaa stadionille, mutta emme tietysti myöskään avanneet kilpailua hyvin, päävalmentaja totesi tosiasiat.

Kanerva on viilannut uusien apuvalmentajansa Jani Honkavaaran, Teemu Tainion ja Tim Sparvin kanssa Huuhkajien pallollista pelitapaa aktiivisemmaksi, mistä saatiin syyskuussa pientä maistiaista. Lokakuun otteluilta päävalmentaja odottaa pelillisen prosessin kehittymistä.

– Meidän on saatava maaliodottamaamme paremmaksi ja oltava tehokkaita viimeistelyssä. Puolustuspelaamisessamme oli syyskuussa hyviä asioita, toki muutamia helppoja virheitä tuli. Tiettyjä hyviä asioita on, joita kannattaa jalostaa eteenpäin.

Suomen vastustaja Irlanti kyntää vielä Huuhkajiakin heikommassa tulosvireessä. Viime vuoden kovatasoisessa EM-karsintalohkossaan joukkue kaatoi kahdesti Gibraltarin, mutta hävisi kaikki ottelunsa Ranskalle, Hollannille ja Kreikalle.

Lue myös:

    Uusimmat