Marko Anttila avautuu eristyshotellin oloista Pekingistä – kylmää ruokaa ja liikkumattomuutta: "Välillä itse asia on hukkunut"

Edelleen poistumislupaa Pekingin olympialaisten koronaeristyksestä odotteleva Leijonien pelaaja Marko Anttila pitää kokemaansa kovaa toimenpidettä liioiteltuna taudin jo sairastaneiden urheilijoiden kohdalla.

Anttila oli jo ehtinyt sairastaa koronaviruksen ennen matkustamistaan Pekingin olympialaisiin, mutta viruksen esiintymisestä elimistössä kertovan CT-arvon ylittyminen pakotti hänet kisajärjestäjien sääntöjen mukaan eristäytymään omiin oloihinsa.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen otti kovin sanoin kantaa Pekingin koronatoimenpiteisiin. Nyt ”Mörkö” on itsekin avautunut asiasta Instagram-tilillään.

– Täällä kaikki hyvin. Aika kuluu ja pääsen täältä urheileen ennemmin tai myöhemmin, Anttila kertoo.

– Asia on saanut paljon huomiota. Asian ydin on se, että mielestämme minä ja muut urheilijat, jotka sairastimme taudin ennen kisoja, olemme eristyksissä turhaan. Se on väärin, hän toteaa.

Olosuhteet Pekingin olympiakylän eristyshotellissa eivät ole urheilijan kannalta ihanteelliset.

– Välillä itse asia on hukkunut olosuhteiden ja kylmien pasta annosten alle. Liikunta ja ravinto sattuu vaan olemaan urheilijalle tärkeitä asioita.

– Esimerkiksi kuntopyörä oli kiva saada. Senkin kanssa saa vääntää. Hänkin on välillä tosi raskas, mutta kyllä me toimeen tullaan, Anttila vitsailee.

– Mun tehtävä onkin tehdä kaikki mahdollinen, että olen valmis jäälle sitten, kun aika koittaa, Anttila sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat