Martin käsittämättömässä lentosuorituksessa veri valuu päähän: "Ei moni poika pysty"

Varkauden lentokentällä Joroisissa kisataan torstaista lauantaihin taitolentämisen Suomen mestaruudesta. 

Sarjoja kisoissa on useita, jotka jaottuvat purjetaitolentoon ja moottoritaitolentoon.

Power Intermediate -sarjassa kilpaileva kokenut Kokkolan Ilmailukerhoa edustava Martti Henriksson näytti torstaina, miten ilmassa tehdään niin sanottu Humpty Bump, joka on haastava temppu.

– Vähän niin kuin silmukka, mutta pitää olla pystyosuudet sekä ylösmennessä että alas tullessa ja laki pyöreänä, Henriksson kuvailee.

Katso Henrikssonin suoritus yläpuolelta. Video näyttää kuvakulman niin siiveltä kuin maasta käsin.

Henriksson on entinen ilmavoimien ja Finnairin lentäjä, joka päätti harjoittaa taitoaan uransa jälkeen vielä taitolennon parissa. 

– Tämän lajin parissa on vuosia takana 8 vuotta. Poikien myötä otin vielä tällaisen harrastuksen kiusatakseni heitä. Henriksson naurahtaa.

Henrikssonin molemmat pojat harrastavat myös taitolentämistä.

– Sehän on parasta mitä voi olla.

Tuula vaikuttui lentäjien suorituksista: "Viehättää uhkarohkeus"

Taitolentäjien suorituksia katsomossa seurannut, pitkän linjan taitolentofani Tuula Keskinen ihaili Henrikssonin ja muiden lentäjien suorituksia ylpeänä yleisössä.

– Viehättää uhkarohkeus, mikä niillä on. Ei monet pojat uskalla, Keskinen kuvailee.

Keskinen on vieraillut useita kertoja myös taitolentokoneen kyydissä matkustajan ominaisuudessa. Kokemus on sellainen, jota hän voi suositella. 

– Se on sellaista, että kyllä siellä lepää tavallinen maa-asukas. Kyllä sieltä näkee paljon, kaikki maa-alueet ja muut, kyllä se on hienoa.

Lue myös:

    Uusimmat