Aloituskysely:
Marua Zaghdoudin mielestä liikunnan määrä ei ole terveyden kannalta riittävää eikä liikunta kohota kuntoa. Vaikka päiviin sisältyy palauttaviakin hetkiä, Marua kokee stressin oireita ja olo ei tunnu kovin virkeältä. Marua ei myöskään nuku mielestään riittävästi.
Hyvinvointianalyysin mukaan Maruan harrastaa riittävästi terveysliikuntaa ja liikuntajaksoja sisältyy kaikkiin päiviin. Kuntoa ylläpitävää liikuntaa sisältyy jokaiseen päivään, usein kaksikin kertaa. Maruan työ- ja vapaapäiviin sisältyy arkiaktiivisuutta 1-2 tuntia päivässä. Askeleitakin kertyi mukava määrä 3600-8100 askelta päivässä.
Maruan työpäiviin ei kuitenkaan sisältynyt yhtään palautumista. Syketietojen perusteella työpäivät ovat varsin intensiivisiä ja kuormittaviakin, päivän aikana syke nousee toistuvasti 140 tasolle. Työpäivien tauottaminen, lyhyiden rentoutumishetkien organisointi ja energian varmistaminen voisi vähentää työn kuormittavuutta.
Uniajan pituudet mittausjaksolla vaihtelivat muutaman tunnin yöunista aina 12 tunnin unijaksoon. Lyhyitä öitä Maruan paikkasi päiväunilla, jotka palauttivat kyllä hyvin.
Myös yöunen aikana palautumisen laatu oli oikein hyvällä tasolla. Muutamana yönä palautumisen osuus unesta jäi heikommalle myöhästyneen palautumisen tai unihäiriöiden takia, mikä saa olon tuntumaan väsyneeltä vaikka unimäärä olisikin riittävä.
Jatkuva vuorokausirytmin rikkominen aiheuttaa univajetta, heikentää keskittymiskykyä, stressinsietoa ja vastustuskykyä. Työpäiviä edeltävinä iltoina kannattaa siis mennä ajoissa nukkumaan, että töihin ei tarvitse mennä väsyneenä ja univajeessa. Liikunnan harrastaminen liian lähellä nukkumaan menoa saattaa vaikeuttaa nukahtamista tai viivästyttää unenaikaista palautumista. Mikäli nukahtamisvaikeuksia ilmenee kannattaa liikuntaa harrastaa aikaisemmin esim. klo 17-19 välillä. Säännöllistä elämänrytmiä kannattaa pyrkiä ylläpitämään pelkästään terveyssyistä.