MasterChef Suomi -kauden voittaja selviää – tässä ovat finalistit

Tässä ovat MasterChef Suomi -finalistit 0:59
Millä fiiliksillä kolmikko lähtee päivään? Katso!

Masterchef Suomessa kisataan jännittävässä finaalissa. 

MasterChef Suomi -kilpailu on edennyt jännittävään finaaliin. Tiistaina 14. toukokuuta selviää kuka kolmesta finalistista voittaa itselleen MasterChef Suomi -tittelin ja 10 000 euroa. 

Kauden viimeisessä jaksossa toisistaan ottavat mittaa Antti, Marita ja Iina

– Tänään ei ole mitään hävittävää, tänään on vaan voitettavaa. Nautitaan tästä matkasta ja päivästä, Marita kuvailee. 

Millä fiiliksillä kolmikko lähtee päivään? Katso ylhäällä olevalta videolta!

Finaalisuoritukset arvioivat tuomarit Kape Aihinen, Helena Puolakka ja Henri Alén.

Katso kilpailijoiden esittelyt: 

Antti Mononen, 28, Helsinki

Helsinkiläinen Antti kuvailee itseään intohimoiseksi, iskuvoimaiseksi ja sanavalmiiksi. Vapaa-ajallaan Antti ajaa kartingia ja on intohimoinen F1-fani. Hänen muutkin harrastuksensa ovat vauhdikkaita: skeittausta, lumilautailua ja koripalloa. Urheiluharrastusten lisäksi Antti katsoo paljon elokuvia ja soittaa DJ:nä.

Antti tekee kahta työtä: hän on osakkaana rekkojen perävaunuja valmistavassa yrityksessä sekä toimii kiinteistöalalla myynnin tehtävissä.

Antin kotona on aina laitettu ruokaa ja ulkona käytiin syömässä harvoin. Ruokailu oli aina perheen yhteinen hetki, jolloin usein oli tarjolla hirvipaistia. Antin oma bravuuriraaka-aine on kala. Maailmalla matkustamisesta huolimatta Antti pitää eniten pohjoismaisesta keittiöstä, ja hänen ruokafilosofiaansa kuuluvatkin riista, kalat ja paikalliset kasvikset. Hän myös kertoo, että tykkää nykyään yhä enemmän kasvisruokien valmistamisesta. MasterChefin voitto merkitsisi Antille uramahdollisuuksia ravintola-alalla ja olisi iso henkilökohtainen saavutus ja palkinto kovasta työstä.

Iina-Maria Juntunen, 26, Kuukanniemi

Autoalalla viimeiset neljä vuotta työskennellyt Iina, 26, on haaveillut lapsesta asti oman ravintolan perustamisesta. Ruoanlaittoon isoina innoittajina ovat toimineet hänen vanhempansa, jotka ovat tuoneet maailman makuja kodin ruokapöytään. Ruuanlaitossa hän suosii riistaa ja lähellä tuotettua lihaa.

Iina kuvailee itseään hyvin eläinrakkaaksi tyypiksi. Hänellä on omasta takaa rakkaita lemmikkejä: koiria ja lemmikkikani Mökö.

MasterChefin voittaminen merkitsisi Iinalle paljon, sillä hän haluaisi todistaa kykynsä ennen kaikkea itselleen. Iina nauttii luonnossa liikkumisesta, monenlaisesta urheilusta ja on kiinnostunut esimerkiksi muinais-Egyptin kulttuurista.

Marita Frimodig, 62, Uusikaupunki

Elektroniikkateollisuudessa tuotannon operatiivisena johtajana työskentelevä Marita asui nuoruutensa Swazimaassa ja USA:ssa. Vahvuuksikseen hän nimeää organisoinnin ja johtamisen. Ruoanlaitto on Maritalle vastapainoa hänen työlleen ja hänen mukaansa jo esiliinan solmiminen saa pulssin laskemaan ja hymyn huulille.

Marita kokkaa kotiruokaa hiukan etnisellä twistillä, joka tilanteen mukaan saattaa olla niin intialaista, meksikolaista kuin aasialaistakin keittiötä. Kaksi viimeisintä ovat hänen suosikkejaan. Naisen ruoanlaittotaival sai alkunsa perheen asuessa Swazimaassa, jolloin Maritan parhaan ystävän äiti opetti hänelle filippiiniläisen ruokakulttuurin perusruokia.

Ruuanlaiton lisäksi Marita harrastaa kuntoliikuntaa kuten pilatesta, vesiliikuntaa ja golfia sekä lukee.

MasterChef Suomi uudet jaksot MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla ti klo 20. MTV Katsomo+ -tilaajille seuraava jakso ennakkoon finaalijaksoa lukuun ottamatta.

Lue myös:

    Uusimmat