Matkustajajuna suistunut raiteilta Norjassa – ainakin yksi kuollut

Matkustajajuna suistui raiteilta Pohjois-Norjassa. Paikallisten viranomaisten mukaan ainakin yksi henkilö on kuollut.

Norjassa matkustajajuna on suistunut raiteilta, kertoo Norjan yleisradioyhtiö NRK.

Norjalaismedioiden mukaan mukaan junan kyydissä oli 55 matkustajaa. Onnettomuus on tapahtunut Bjerkan ja Mo i Ranan välillä.

Norlandsbanan-rata kulkee Trondheimin ja Bodøn välillä Pohjois-Norjassa. Junan kerrotaan suistuneen raiteilta noin kello 14.15 paikallista aikaa. Paikalta otetuissa kuvissa näkyy, kuinka veturi, sekä junan kaksi vaunua makaavat rinteessä vastapäätä E6-moottoritietä.

NRK:n mukaan Helgelandin sairaala on antanut katastrofihälytyksen.

– Hätätilanteiden johtoryhmä on kokoontunut ja he hankkivat parhaillaan yleiskuvaa tilanteesta, kertoo Helgelandin sairaalan lehdistöpäällikkö Snorre Nicolaisen

– Poliisi ja pelastuslaitos ovat paikalla ja loukkaantuneita on löydetty, kertoo Kenneth Lauritsen Nordlandin poliisin tiedotteessa.

Norjan poliisin mukaan ainakin yksi henkilö on kuollut ja neljä loukkaantunut. Kaikki 55 matkustajaa on saatu ulos junasta.

Poliisi ei aiemmin kertonut kuinka monesta loukkaantuneesta on kyse. Pelastusviranomaisten mukaan junassa on veturin lisäksi ollut viisi matkustajavaunua.

Norjalaismedia VG 

Nordlandin poliisin mukaan suitumisen on saattanut aiheuttaa kiviröykkiö. E6-moottiritie on tällä hetkellä suljettu. Geologi on poliisin mukaan matkalla paikan päälle arvioimaan olosuhteita.

Turmajunassa matkustajana ollut Jan Kenneth Transeth kertoo Norjan uutistoimisto NTB:lle, että junassa ollut siviilipukuinen poliisi oli ottanut onnettomuuden jälkeen nopeasti johtovastuun tilanteesta.

– Autoin häntä rikkomaan ikkunat ja saamaan ihmiset ulos suistuneista vaunuista. Autoin saamaan kaksi viisi- tai kuusivuotiasta lasta ja pari naista ulos, kertoo NTB:lle.

– Nähdäkseni veturi ja kaksi seuraavaa vaunua suistuivat kokonaan kiskoilta.

Onnettomuuspaikan vieressä kulkeva E6-moottoritie on suljettu.

Norjan rautatieverkostosta vastaava yhtiö Bane Nor vahvistaa onnettomuuden ja kertoo, että pelastusoperaatio on käynnissä.

Uutinen päivittyy

Lue myös:

    Uusimmat