- kateenkorvaa - silakoita - 2 omenaa - puolukoita - hapanleipää - Calvadosta
Aki Wahlmanin ja Matti Raninin menu:
Paistetut silakat
300 g silakkaa 1 dl ruisjauhoja voita suolaa
Perkaa silakat. Kuivaa, jauhota ja paista voissa rapeaksi. Tarjoa yrttisalaattia lisukkeeksi.
Silakat uunissa välimeren tapaan
300 g silakkaa 50 g ruisleipää 2 valkosipulin kynttä 20 g ruohosipulia 1/2 dl oliiviöljyä
Leipävanukas
2 dl leipäraastetta 1 dl puolukkaa 1/2 dl fariinisokeria vaniljatanko 2 dl maitoa 2 kananmunaa
Sekoita munamaito. Laita kaikki aineet vuokaan ja lisää päälle munamaito. Paista uunissa 200 c:ssa 10 min.
Liekitetyt omenalohkot ja sitruunavaahtoa
2 omenaa 1 dl smetanaa 1 dl jugurttia 4 sitruunaviipaletta 1/2 dl fariinisokeria 30 g voita
Leikkaa omenat lohkoiksi. Lisää kattilaan voi, puolet sokerista ja omenalohkot. hauduta 10 min. Sekoita keskenään smetana, jugurtti, sitruunasuikaleet sekä fariinisokeri ja laita lisukkeeksi omenalohkoille.