Max Verstappen avautui tulevaisuudestaan – "Vain yksi asia on varmaa"

Formula ykkösiä viime kaudet dominoinut Max Verstappen avautui Blick-lehden haastattelussa tulevaisuudestaan. Hollantilaiskuski totesi, että häntä ei tulla näkemään kymmenen vuoden päästä kuninkuusluokassa.

Ennätyksiä murskannut ja päättyneellä kaudella peräti 290 pisteen erolla kolmannen maailmanmestaruutensa voittanut Verstappen kertoi Blickille, minkälaisia suunnitelmia hänellä on uran päättymisen jälkeen. Red Bullin neuvonantaja Helmut oli todennut aiemmin, että Verstappen haluaa aloittaa uransa päättymisen jälkeen GT-tiimin.

– Kyllä se on tavoitteenani. En välttämättä halua itse ajaa, mutta haluan rakentaa jotain suurta ja antaa mahdollisuuden lupaaville henkilöille. Se ei tarkoita sitä, että haluan tuoda heidät formula ykkösiin, vaan haluan auttaa heitä kilpa-ajossa. Moottoriurheilussa on niin paljon sarjoja, joissa voit pitää hauskaa ja menestyä. Voit myös tienata elantosi niistä ammattilaiskuljettajana. Se ei päde pelkästään F1-sarjassa, Verstappen kertoi.

26-vuotiaan Verstappenin sopimus kestää vielä viisi vuotta ja päättyy vuonna 2028. Hollantilainen arvelee, että bensiini on tuolloin kadonnut sarjasta. 

– Urheilustamme on tulossa vihreämpää ja ympäristöä säästävää. Vain yksi asia on varmaa. Max Verstappen ei ole enää silloin mukana! Verstappen totesi.

Verstappen on ollut Red Bullin moottoriurheiluperheessä lähes kymmenen vuoden ajan. Hänellä ei ole käynytkään mielessä vaihtaa tallia. Red Bullille on tulossa suuri muutos kauden 2025 jälkeen, sillä Honda vaihtaa moottorinsa Aston Martinille. Red Bull ottaa kaudella 2026 käyttöön oman moottorinsa. Verstappenin mielestä on vaikea arvioida, pystyykö Red Bull jatkamaan tuolloin samanlaisella suoritustasolla.

– Sadat ihmiset työskentelevät Milton Keynesissä projektin parissa. Emme halua tulla yllätetyiksi kaudella 2026. Kaikki toivomme, että se on kuin raketti, Verstappen sanoi.

F1-sarjan kaudesta 2023 kehkeytyi yksipuolinen näytös, kun Verstappen voitti 19 kilpailua 22:sta. Ainoastaan kertaalleen kilpailun voitto meni toiselle tiimille. Ferrarin Carlos Sainz voitti Singaporen osakilpailun.

– Samanlaisen kauden saavuttamisesta tulee todella vaikeaa. Aina tietysti voi tehdä asioita paremmin, mutta jossain kohtaa raja tulee vastaan. Kilpakumppanimme eivät tule lepäämään, kunnes päihittävät meidät. Red Bull RB19 on nyt historiaa, toivotaan, että uusi auto on entistä parempi, Verstappen päätti.

Lue myös:

    Uusimmat