Max Verstappen sohaisi ampiaispesää – puuttui F1-kilpatallin toimiin: "En ikinä hyväksyisi tuollaista"

F1-kausi jatkuu tänä viikonloppuna Yhdysvaltojen Austinin radalla.

Autourheilun kuninkuusluokassa sekä kuljettajien että valmistajien MM-tittelin kohtalo on vielä pahasti auki. Kuljettajien puolella Red Bullin Max Verstappen johtaa McLarenin Lando Norrisia 52 pisteen erolla. Valmistajien puolella McLarenilla on 41 pisteen kaula Red Bulliin nähden.

Erityisesti kuskien taistossa asetelma on selvä. Norris jahtaa Verstappenia, joka yrittää pokata jo neljännen perättäisen MM-tittelinsä.

F1:ssä McLarenin sisäinen tilanne oli tapetilla kesän loppuvaiheilla. Keskustelu kohdistui siihen, että pitäisikö McLarenin australialaiskuljettajan Oscar Piastrin auttaa tallikaveriaan Norrisia, joka pyrkii tavoittamaan Verstappenin. Keskustelu käynnistyi jo siinä vaiheessa, kun Piastrilla oli vielä omia saumojaan mestaruutta ajatellen.

Nyt Piastri on 94 pisteen päässä Verstappenista, eli peli on hänen osaltaan käytännössä pelattu, kun jäljellä on enää kuusi kisaa.

McLaren viesti kesätauon jälkeen siitä, miten Piastri antaa nyt tukea Norrisille. MM-sarjaa johtava Max Verstappen päätti kuitenkin sohaista ampiaispesää, kun hän otti kantaa McLarenin sisäisiin asioihin.

Verstappenin mukaan Piastri on ”liian hyvä” kuljettaja vain tukemaan Norrisia.

– Minusta hän ei ole millään tavalla kakkoskuski ja jos olisin hän, en ikinä hyväksyisi tuollaisia käskyjä, Verstappen totesi.

Verstappen viittaa käytännön tasolla siihen, että Piastrin pitää tehdä tilaa Norrisille, mikäli tälle on tarvetta.

– Toki, minun on helppo kommentoida aihetta, kun olen ollut sarjassa mukana jo kymmenen vuoden ajan ja Oscarille tämä on vasta toinen kausi. Minusta hän (Piastri) on loistava kuski, jonka ei pitäisi luovuttaa voittoja muille tai olla vain tukijan roolissa, kun joku pyytää häntä tekemään niin, Verstappen jatkoi aiheesta.

McLarenin brittikuski Norris kommentoi samaista aihetta F1:n kesätauon jälkeen.

– En halua, että mestaruus vain annetaan minulle. Kyllä, olisi hienoa voittaa titteli ja se saattaisi tuntua hetken aikaa hyvältä, mutta en usko, että pidemmän päälle tuosta voisi olla kovin ylpeä, Norris totesi.

Norrisin mukaan hänen pitää itse varmistaa se, että hän nousee "ansaitusti" Verstappenin edelle.

Lue myös:

    Uusimmat