F1-kisa päätökseen kireissä tunnelmissa – tallipomolta suora vihjaus niskoittelun seurauksista

McLarenin tallipäällikkö Andrea Stella sanoo, ettei missään vaiheessa epäillyt Lando Norrisin aikeita päästää tallikaveriaan Oscar Piastria edelleen ja voittoon Unkarin osakilpailussa brittikuskin selvästä hangoittelusta huolimatta. Italialaispomo teki kisan jälkeen selväksi, että seuraukset tallin määräysten noudattamatta jättämisestä olisivat olleet vakavat.

– Tunnen Landon tarpeeksi hyvin tietääkseni, että sisimmässään hän on kilpa-ajaja ja joukkuepelaaja, Stella sanoi.

– Olisin hyvin huolissani, jos hän ei olisi osoittanut mieltään, osoittanut olevansa kilpa-ajaja, koska sitä tarvitaan, jotta pystyy kisaamaan. Hän osoitti olevansa henkeen ja vereen kilpa-autoilija.

Norris lähti sunnuntain kisaan paalupaikalta, mutta Piastri nousi lähdössä englantilaisen edelle. Piastri piti johtonsa aina toisiin varikkopysähdyksiin saakka, kun Norris tuli renkaanvaihtoon aiemmin puolustaakseen asemiaan takaa tulleita vastaan.

Myöhemmin pysähtynyt Piastri menetti johtonsa Norrisille, ja talli pyysi kuljettajia vaihtamaan sijat takaisin ennalleen. Norris toteutti tallin määräyksen yli 15 kierroksen odottelun jälkeen vasta kolme kierrosta ennen maalia tunnelman jo kiristyessä tiimiradiossa.

Voitto oli 23-vuotiaalle australialaiselle Piastrille ensimmäinen formula 1:ssä. 

Toiseksi ajanut Norris on MM-sarjaa johtavan Red Bullin Max Verstappenin lähin uhkaaja, tosin 76 pistettä hollantilaista perässä. Piastri on sarjassa viidentenä 40 pisteen päässä Norrisista.

Stellan mukaan kuljettajia oli ennen kisaa muistutettu tallin periaatteista ja arvoista.

– Tallin etu tulee ensimmäisenä. Jos sen asian kanssa möhlii, ei voi olla osa McLarenin F1-tallia.

Ferrarilla Michael Schumacherin kanssa työskennellyt Stella myönsi, että tallin arvot saattavat olla ristiriidassa kuskien ajatusten kanssa. Hän painotti, että molempia kuljettajia kohdellaan tasavertaisesti.

– Olemme onnekkaassa asemassa, kun meidän ei tarvitse päättää kumpi on ykköskuski. Kisaamme reilusti, ja jos toinen kuljettajista on paremmassa asemssa, sitä suojellaan.

– Ehkä parissa viimeisessä kilpailussa, jos mestaruustaisto sitä vaatisi, saatamme miettiä tätä uudelleen, mutta odotan silloin toisen kuljettajan tulevan ja sanovan, olevansa tarvittaessa käytettävissä.

– Uskon ilmapiirin kehittyvän, jos tällaiset kilpailut hoidetaan reilulla tavalla, kuten teimme tänään. 

Lue myös:

    Uusimmat