ME-juoksija Kelvin Kiptumin hautajaisissa erikoinen selkkaus – nainen vaati DNA-testiä

Vajaat kaksi viikkoa sitten kuolleen tähtijuoksija Kelvin Kiptumin perjantaisia hautajaisia varjostaa erikoinen selkkaus.

Lokakuussa maratonin maailmanennätyksen juosseen Kelvin Kiptumin hautajaisseremoniat alkoivat torstaina, kun hänen ruumiinsa siirrettiin sairaalasta Eldoretin kaupungista saattuessa Iteniin. Kiptum on määrä haudata perjantaina kotitilalleen Naiberin kaupungissa.

Kiptum ja hänen valmentajansa Gervais Hakizimana kuolivat kaksi viikkoa sitten auto-onnettomuudessa Keniassa. Kiptum oli naimisissa ja hänellä oli vaimonsa kanssa kaksi lasta.

Hautajaisseremonioita varjosti erikoinen välikohtaus, kun 22-vuotias nainen pyrki lykkäämään hautajaisten järjestämistä. Kenialainen Daily Nation -lehti kertoo naisen tehneen eldoretilaiseen oikeusistuimeen vaatimuksen, jolla halusi estää Kiptumin ruumiin siirtämisen sairaalasta. Nainen väitti edesmenneen juoksijan olevan puolitoistavuotiaan tyttärensä biologinen isä. Nainen vaati myös DNA-testien tekemistä asian todentamiseksi.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Naisen mukaan Kiptum oli huolehtinut taloudellisesti lapsesta ennen kuolemaansa. Kiptum olisi kysellyt lapsen kuulumisia vielä kuolinpäivänään ja luvannut lähettää rahaa.

– Edesmennyt on pitänyt hyvää huolta meistä osana perhettään kuolemaansa saakka, nainen väitti, NTV Kenyan mukaan.

Naisen esitti, että hän ja vauva olisivat oikeutettuja osuuteen Kiptumin miljoonien Kenian shillinkien omaisuudesta. Sata Kenian shillinkiä on noin 63 senttiä. 

Asiasta päättänyt oikeuden tuomari hylkäsi naisen vaatimuksen. Hän totesi, että nainen voisi ajaa asiaansa muita reittejä pitkin oikeusteitse.

Lue myös:

    Uusimmat