Urheilumaailma järkyttyi 24-vuotiaan ME-miehen traagisesta kuolemasta – "Noin vain nouseva supertähti on poissa"

Yleisurheilu- ja kestävyysjuoksumaailma järkyttyivät 24-vuotiaan tähtimaratoonarin Kelvin Kiptumin ja hänen valmentajan Gervas Hakizimanan kuolemasta.

Kiptum ja Hakizimana menehtyivät sunnuntai-iltana auto-onnettomuudessa Keniassa. Viranomaisten mukaan kuljettajana toiminut Kiptum menetti autonsa hallinnan toistaiseksi tuntemattomasta syystä.

Suru-uutinen lokakuussa maratonin maailmanennätyksen Chicagossa juosseen Kiptumin kuolemasta otettiin urheilumaailmassa särkynein sydämin vastaan.

– Olemme järkyttyneitä ja syvästi surullisia Kelvin Kiptumin ja hänen valmentajansa Gervais Hakizimanan kuolemista, Kansainvälisen yleisurheiluliiton (World Athletics) puheenjohtaja Sebastian Coe kommentoi Reutersin mukaan.

Coe kertoi vahvistaneensa Kiptumin maailmanennätyksen vasta viime viikolla.

Myös Keniassa maan suuren urheilutähden traaginen kuolema on järkyttänyt kansalaisia ja urheilijoita. Kenian presidentti William Ruto lähetti osanottonsa Kiptumin ja Hakizimanan lähiomaisille.

– Kelvin Kiptum oli tähti. Kiistatta yksi maailman hienoimmista urheilijoista, joka rikkoi rajoja tehdessään maratonin maailmanennätyksen. Hän oli vain 24-vuotias. Hän oli sankari, joka menestyi Valenciassa, Chicagossa, Lontoossa ja muissa huippukilpailuissa. Hänen henkinen vahvuutensa ja kurinalaisuus oli vertaansa vailla, Ruto muistelee.

– Kiptum oli tulevaisuutemme. Poikkeuksellinen urheilija jätti poikkeuksellisen jäljen maapallolle.

Myös Kenian yleisurheilutähti David Rushida ja maratonlegenda Robert de Castella kommentoivat tragediaa.

– Olen järkyttynyt ja murtunut. Tämä on valtava menetys, 800 metrin ME-mies Rushida sanoo.

– Järkyttävä tragedia! Noin vain nouseva supertähti on poissa. Tämä korostaa sitä, kuinka kallisarvoista elämä on ja kuinka haavoittuvaisia me olemme, de Castella toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat