Mediaporho halusi lisää katsojia: Trumpin valheiden myötäily tuli Foxille todella kalliiksi

Rupert Murdochin mediaimperiumin riippuvuus Donald Trumpista kävi hyvin ilmi Yhdysvaltain vuoden 2020 presidentinvaalien jälkimainingeissa, kun Trump levitti valhettaan ryöstetyistä vaaleista. 

Fox News hyppäsi hetken epäröinnin jälkeen lopulta mukaan Trumpin kelkkaan.

Fox joutui viime vuonna maksamaan 787 miljoonaa dollaria äänestyslaitteita valmistavalle Dominion Voting System -yhtiölle, koska oikeus katsoi Fox Newsin levittäneen yhtiöstä valheita.

– Oikeudenkäyntiasiakirjoista käy ilmi, että vaikka Fox Newsillä tiedettiin, ettei vaaleja ollut ryöstetty, he kuitenkin edistivät tätä näkemystä. Koska Murdoch sanoi, että jos emme tee niin, menetämme katsojia, huomauttaa mediatutkija Dennis Muller Melbournen yliopistosta.

– Näin yhtiö on aina toiminut.

Viime vuosina Fox Newsille on ilmaantunut vieläkin avoimemman oikeistolaisia kilpailijoita, kuten Newsmax, mutta mikään niistä ei ole saanut samaa asemaa.

– Niin kauan kuin he eivät suututa uudestaan yleisöään käymällä Donald Trumpia vastaan, en näe heidän valta-asemalleen mitään uhkaa, Muller sanoo.

Tämän syksyn vaalit ovat suuri testi sille, kuinka pitkälle Fox on valmis menemään Trumpin tukemisessa, sanoo Lachlan Murdochin elämäkerran kirjoittanut australialaistoimittaja Paddy Manning. Etenkin, jos Trump häviää ja esittää taas väitteitä vaalivilpistä. Lachlan Murdoch on Rupert Murdochin poika. 

Sekä Muller että Manning uskovat, että Fox on Dominion-tapauksen jälkeen hyvin huolellinen sen suhteen, ettei se joudu enää oikeuteen valheiden levittämisen takia.

– Toivottavasti Fox ja Lachlan Murdoch ovat oppineet läksynsä vuoden 2020 vaaleista, eikä sama enää toistu. Mielestäni on merkkejä siitä, että he ovat oppineet läksynsä. Tämä on hyvin tärkeä testi sille, Manning sanoo.

MTV Uutiset näyttää presidenttiehdokkaiden Kamala Harrisin ja Donald Trumpin välisen vaaliväittelyn keskiviikkona aamuyöllä klo 4 Suomen aikaa. Kyseessä on ehdokkaiden ensimmäinen vaaliväittely. 

Lue myös: