Menneisyys poikakodissa on vaikuttanut paljon Mikael Gabrielin isyyteen: "Oma matka ja traumat ovat hyvin tärkeitä"

Mikael Gabriel kuvaa isyyttä maagiseksi 1:23
Katso videolta, mikä Mikael Gabrielin mielestä on hienointa isyydessä.

Rap-artisti Mikael Gabriel on kasvanut itse osittain poikakodissa. Traumaattisen menneisyytensä vuoksi hän haluaa suojella 3-vuotiasta tytärtään tietyiltä asioilta. 

Rap-artistina tunnetulta Mikael Gabrielilta  ilmestyi syyskuussa lastenkirja Vox & Poppuli 1 – Pottamysteerio (WSOY). Kirjan on kuvittanut Ossi Pirkonen

Tähdellä on 3-vuotias Uma-tytär, joten kirja sai luontevasti inspiraationsa kotoa. 

– Pottatreenit ovat sujuneet hyvin. Tarroilla oli siinä todella iso rooli. Meillä on potta, joka on täynnä erilaisia tarroja. Sen avulla tytär oppi käymään itsenäisesti vessahommissa, Mikael Gabriel kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa 1. lokakuuta. 

Artisti on itse kasvanut osittain poikakodissa, mikä on vaikuttanut suuresti hänen omaan isyytensä ja siihen, miten hän haluaa kasvattaa lastaan. 

– Kun itse tietää, miltä asiat tuntuvat, niin yrittää suojella omaa lastaan niiltä jutuilta. Toisaalta tietää myös, että oma matka ja omat traumat ovat hyvin tärkeitä siinä, minkälaisia ihmisiä meistä kasvaa. Ei voi liikaa suojella, mutta sen verran ainakin, ettei fyysisesti satu, niin se on itselle todella tärkeää. Ja se läsnäolo – mitä tahansa elämässä sattuu, niin on aina isi ja äiti, joiden luo voi palata ihan milloin vain, Mikael Gabriel kertoi. 

Räppäri ei koe isyyden varsinaisesti muuttaneen hänessä mitään, mutta ehkä hänellä on aiempaa vähemmän aikaa tehdä enää mitään ”hölmöä”.

– Aika menee lähinnä töiden tekemiseen ja perheen kanssa olemiseen. Itsensä arvioiminen isänä on aika vaikea paikka. Toivottavasti olen hyvä, välittävä ja läsnä oleva isä, artisti kiteytti. 

Mikael Gabrielin kumppani ja Uman äiti on norjalainen näyttelijä-juontaja Triana Iglesias. Artistin mukaan kipinä pysyy pikkulapsiarjessa yllä arkisilla teoilla. 

– Pitää ottaa enemmän roolia siinä, miten paljon jakaa huomiota. Pienillä teoilla…siivoilen ja teen ruokaa paljon kotona. Kaikkia tuollaisia arjen askareita, niin niillä pitää toisen puolen tyytyväisenä, hän tiivisti. 

Katso yllä olevalta videolta, mikä Mikael Gabrielin mielestä on hienointa isyydessä. 

Alta voit katsoa haastattelun kokonaisuudessaan. 

Lue myös:

    Uusimmat