Meri-Rastilan räjähdyksestä epäilty yhä sairaalassa – miestä ei pystytä kuulustelemaan murhan yrityksestä

Itäisen Helsingin Meri-Rastilassa tapahtuneen räjähdyksen tutkinta on käynnissä, mutta epäillyn kunto ei anna myöten tehdä kuulusteluja. Tapausta tutkitaan murhan yrityksenä.

Murhan yrityksestä epäilty mies on yhä sairaalahoidossa eikä poliisi ole päässyt kuulustelemaan häntä. Poliisi kuulee miehen oman kertomuksen tapahtuneesta, kun tämän tila on kohentunut tarpeeksi. Tavoitteena on saada mies kuulusteltua tämän viikon aikana.

Sillä aikaa poliisi jatkaa muun muassa tapahtumapaikan teknistä tutkintaa.

Uhri kolmikymppinen nainen

Yksi keskeisistä kysymyksistä on teon motiivi. Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomas Lindholm kertoo, että poliisilla on omat käsityksensä tästä asiasta.

– Sen enempää en tässä vaiheessa halua ottaa kantaa, koska ensin pitää kyseistä epäiltyä päästä kuulemaan ja kuunnella, mitä hänellä on selvitettävää asiassa, Lindholm sanoo.

Vuonna 1980 syntyneen nelikymppisen miehen epäillään yrittäneen murhata vuonna 1987 syntyneen kolmikymppisen naisen räjäytyksessä. Poliisi ei tässä vaiheessa kommentoi miehen ja naisen välistä suhdetta, mutta vahvistaa, että he ovat tunteneet toisensa ja viettivät tavalla tai toisella aikaa keskenään ennen räjäytystä. 

Mies ja nainen loukkaantuivat räjähdyksessä, mutta nainen on päässyt jo pois sairaalasta.

Räjähteet laittomasti hallussa

Yksi poliisia kiinnostava kysymys on se, olivatko räjähteet räjähtäneet epäillyn näkökulmasta liian varhain ja mitkä tekijät ovat räjähdyksen taustalla.

– Emme toistaiseksi vielä kaikkea tiedä. Toivotaan, että tämä ihminen pystyy kertomaan meille omia syitään tälle teolle.

Räjähdyksessä käytetyt räjähteet ovat olleet miehen hallussa laittomasti, ja Lindholm kertoo poliisia kiinnostavan myös se, mistä ne on alun perin saatu. Asunnosta löydettiin myös räjähtämätöntä räjähdysainetta. Räjähdysaineen laatua Lindholm ei halua kertoa julkisuuteen.

Poliisilla ei ole lähipäivinä aikomuksena vaatia miestä vangittavaksi, vaan vangitsemisen tarve arvioidaan myöhemmin.

Lue myös:

    Uusimmat