Saksan liittokansleri Angela Merkel matkustaa Turkkiin neuvottelemaan maan hallituksen kanssa pakolaiskriisistä.
Merkelin on määrä tavata Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan ja pääministeri Ahmet Davutoglu tänään Ankarassa.
Euroopan unioni on luvannut Turkille kolme miljardia euroa avustusta sitä vastaan, että Turkki lisää ponnisteluja pakolaisten liikkumisen estämiseksi Eurooppaan.
Kymmenettuhannet Syyrian Aleppon taisteluita paenneet pakolaiset odottavat Turkin rajalla pääsyä maahan. Turkissa on jo nyt yli kaksi miljoonaa syyrialaispakolaista.
Turkki on vannonut auttavansa Aleppon kiihtyneitä taisteluita pakenevia syyrialaisia. Rajanylityspaikka Oncupinarissa on kuitenkin pysynyt suljettuna kolmatta päivää. Rajaviranomaisten mukaan hätätapauksissa loukkaantuneita on kuitenkin kuljetettu Turkin puolelle sairaalahoitoon. Rajan ylitystä odottavien joukossa on runsaasti lapsia.
Turkin varapääministeri Numan Kurtulmus totesi CNN Türk -kanavan haastattelussa maan olevan vastaanottokapasiteettinsa rajoilla.
– Mutta lopulta näillä ihmisillä ei ole muuta paikkaa, minne mennä. Joko he kuolevat pommituksissa tai me avaamme rajamme, Kurtulmus sanoi haastattelussa.
– Emme voi sanoa heille, etteivät he saa tulla. Jos teemme niin, jätämme heidät kuolemaan.
Aleppon leirit täynnä
Syyrian hallituksen joukot ovat edenneet vauhdilla Aleppon maakunnassa ja kohti Turkin rajaa. Ne ovat vain seitsemän kilometrin päässä viimeisiin kuuluvasta kapinallisten tukikohdasta, Tal Rifaatin kaupungista, sotaa seuraava Syrian Observatory for Human Rights -järjestö kertoi eilen.
Venäläiskoneet ovat tukeneet hyökkäystä jatkuvilla ilmaiskuilla.
Lääkärit ilman rajoja -järjestön mukaan Pohjois-Aleppossa sijaitsevat pakolaisleirit ovat tupaten täynnä ja kolmea järjestön tukemaa sairaalaa on pommitettu. Järjestö kuvailee tilannetta alueella "epätoivoiseksi".