Mestiksessä kuohuu! Vastustaja syyttää Kiekko-Espoota rumasti päällekäyneen pelaajan käskyttämisestä: "Menköön tässä maine"

Kiekko-Espoon Morten Jürgensille suihkutuomio yksipuolisesta tappelusta Hermes-pelissä 3:01
Kiekko-Espoon Morten Jürgensille suihkutuomio yksipuolisesta tappelusta Hermes-pelissä

Viime viikon keskiviikkona pelatussa Kiekko-Espoo–Hermes-ottelussa tapahtui yksipuolinen päällekäyminen, josta espoolaisten Morten Jürgensille annettiin neljän ottelun pelikielto. Hermeksen urheilutoimenjohtaja Petri Vehmanen syyttää Kiekko-Espoon leiriä käskyttämisestä.

– Tässä jäi huomioimatta, että kuka hänet käski meidän pelaajamme päälle? En usko, että Jürgens omin päin hyökkää tuolla tavalla meidän pelaajamme kimppuun, ellei joku ole sanonut, että mene, Vehmanen pamauttaa MTV Urheilulle.

Jürgens ryntäsi ottelun kolmannen erän puolivälissä suoraan aloituksesta Hermeksen Veikka Kärjän kimppuun. Mestiksen kurinpitopäätöksen mukaan väkivalta oli tilanteessa täysin yksipuolista. 

– Olemme pettyneitä. Neljä ottelua on aivan liian vähän tuosta tilanteesta. Menköön tässä maine, mutta on tämä asia, joka on hyvä nostaa esille, Vehmanen jatkaa.

Videotallenne kyseisestä tilanteesta on katsottavissa pääkuvasta. 

– Meidän pelaajamme oli tilanteessa selkä peliin päin. Takaa tultiin ja lyötiin heti päähän. 

Jürgensin tekoa edelsi kyseenalainen taklaustilanne. Vain hetkeä aikaisemmin Hermeksen Kärjä oli taklannut Kiekko-Espoon Oskari Utriaista päähän. Tilanteesta ei tuomittu ottelussa minkäänlaista rangaistusta. Kärjä sai taklauksestaan myöhemmin kolmen ottelun pelikiellon.

Utriaiseen kohdistuneen taklauksen näet alta. Uutinen jatkuu videoupotuksen jälkeen.

Hermeksen Veikka Kärjä taklaa Kiekko-Espoon Oskari Utriaista likaisesti – tuomarit jättävät jäähyttä 2:35
Hermeksen Veikka Kärjä taklaa Kiekko-Espoon Oskari Utriaista likaisesti – tuomarit jättävät jäähyttä

Kiekko-Espoon päävalmentaja Tomas Westerlund otti ottelun tapahtumiin kantaa heti tuoreeltaan. Vehmasen mielestä Westerlundin lausunnosta oli tulkittavissa ymmärrystä hyökkäystä kohtaan.

– Westerlund sanoi suoraan pelin jälkeen haastattelussa, että jos tuomarit eivät näitä ota pois, niin näin ne hoidetaan.

Sanatarkasti Kiekko-Espoon pääkäskijä sanoi ottelun jälkeen: "Vähän ehkä tunteet lähtivät laukkaamaan, mutta niin siinä käy, jos ei tuota pystytä pitämään turvallisena tuota tapahtumaa ja nähdä rumia taklauksia sieltä. Tuli se yksi taklaus ihan siihen suoraan päähän, niin jos ei tuomarit pysty niitä ottamaan pois, niin sitten en yhtään ihmettele, että pelaajat niitä alkaa sitten tuolla ratkomaan." 

Westerlundin kommentit katsottavissa videona alta. Uutinen jatkuu videoupotuksen jälkeen.

Kiekko-Espoo päävalmentaja Tomas Westerlund törkytaklauksesta: Jos ei tuomarit pysty ottamaan niitä pois, pelaajat alkavat sitten ratkoa niitä 0:54
Kiekko-Espoo päävalmentaja Tomas Westerlund törkytaklauksesta: Jos ei tuomarit pysty ottamaan niitä pois, pelaajat alkavat sitten ratkoa niitä

Kiekko-Espoo kiistää

MTV Urheilu tavoitti Kiekko-Espoon urheilutoimenjohtajan Kim Hirschovitsin ja kertoi tälle Vehmasen kommenteista. 

Kim Hirschovits, onko Kiekko-Espoon valmennusjohto tai muu taho syyllistynyt tapauksessa käskyttämiseen?

– Ei ole. 

Mitä mieltä olet Hermeksen Vehmasen kommenteista, joissa hän epäilee näin tapahtuneen?

– Koko tapahtumaketju on valitettava. Ottelussa tapahtunutta päähän kohdistunutta taklausta ja nujakkaa ei varmasti kukaan olisi halunnut tapahtuvan. Kurinpito on hoitanut tehtävänsä ja nyt on aika siirtyä eteenpäin.

Mitä itse ajattelet Jürgensin teosta?

– Voin yleisesti sanoa, että alkukaudella Mestis-peleissä on tapahtunut paljon sääntöjen vastaisia taklauksia. Paljon menee tilanteita ohi tuomareilta. Kun pelaajat kokevat kentällä epäoikeudenmukaisuutta, niin ihmisellä menee tunteisiin. Sitten saattaa peli lähteä käsistä. Sen takia tässä käydään jatkuvaa dialogia osapuolten kesken, jotta pelistä saataisiin kaikki sääntöjen puitteissa pois, jotta oikeus tapahtuisi, jolloin tunteetkin pysyisivät kurissa. 

MTV Urheilu kysyi Mestiksen kurinpidolta sähköpostitse lisätietoja tapauksen kurinpitopäätöksestä ja prosessin etenemisestä. Kurinpidosta vastattiin, ettei se kommentoi yksittäisiä ratkaisuja tai käsiteltäviä asioita. 

Korjaus 8.11. klo 13:47: Lisätty maininta Kärjän saamasta pelikiellosta.

Lue myös:

    Uusimmat