Metrokoulu tarjoaa lähiopetusta sodan runtelemassa Harkovassa – "Täällä lapsemme eivät pelkää ohjuksia ja iskuja""

Venäjä teki maanantaiaamuna laajan ilmaiskun Ukrainaan, samana päivänä kun kouluissa alkoi syyslukukausi. Harkovassa lähiopetusta on kaikesta huolimatta tarjolla.

Harkovalaisille Venäjän tekemät iskut eivät tule enää yllätyksenä. Turvallisia paikkoja on vaikea löytää, ja lukuisat perheet ovatkin lähteneet kaupungista.

Sen seurauksena valtaosa paikallisista lapsista käy koulua etänä.

Sodan keskellä lähiopetusta on erittäin vaikea järjestää, mutta mahdotonta se ei selvästikään ole. Yhdelle kaupungin metroasemista on nimittäin avattu koulu.

O.S. Maselskyin metroasemalle on rakennettu useampi luokkahuone. Jokaiseen niistä mahtuu opiskelemaan 18 koululaista.

– Toimme heidät tänne, koska ajattelimme, että täällä on turvallista. Täällä lapsemme ovat turvassa, eivätkä he pelkää ohjuksia ja iskuja, kertoo ykkösluokkalaisen äiti, Tetiana Hubina.

Reippaiden koululaisten vanhemmat toivovat, että jokainen lapsi saa riittävästi huomiota koulupäivän aikana.

– Yritämme keskittyä positiivisiin asioihin. Olemme enemmän huolissamme ajasta, jonka vietämme kotona. Viime aikoina asuinalueellamme ei ole ollut kovin rauhallista iskujen suhteen, toteaa yksi äideistä, Alina Patrusheva.

Lähes jokainen koulun lapsi on pukeutunut Ukrainan väreihin. Yksi opettajista on kirjoittanut liitutaululle tekstin: 'Uusille voitoille, rauhan toivossa!'
 

Lue myös:

    Uusimmat